Mergi la conţinutul principal

Oaspeti din Germania la Gradinita "Mica sirena"

In cadrul proiectului de parteneriat "Podul prieteniei" stabilit intre Gradinita nr. 4 "Mica Sirena" si gradinite din landul Thuringia - Germania, o delegatie de sase persoane din Germania a vizitat gradinita "Mica Sirena" si a facut cadouri celor peste 30 de copii.
La eveniment au fost prezente educatoare si de la gradinitele din Tudor Vladimirescu si Chiscani. Copiii au primit pungute cu dulciuri pe care micutii din Germania si-au imprimat minutele sau au desenat flori. Educatoarea Theresa Genter de la Gradinita "St. Bonifatius" din Erfurt s-a declarat uimita de transformarile care au avut loc in unitatea de invatamint in doar citiva ani si a spus ca va povesti toate acestea in Erfurt, celor care au pus umarul la realizarea acestor transformari. Inspectorul de specialitate, Ecaterina Palade, a spus ca apreciaza aceasta colaborare si ca din punctul ei de vedere inseamna ca pentru copiii fericiti copilaria nu are granite. Un reprezentant al micutilor braileni a oferit un mic dar musafirilor din Germania si a transmis multe pupicuri prietenilor lor de acolo. Pe linga pungulitele cu dulciuri pentru fiecare copil, delegatia straina a mai oferit gradinitei o poarta de fotbal si o minge, pentru baietei, precum si o casa a papusii, cu papusica Leon, pentru fetite, care a stirnit mirarea si bucuria tuturor copiilor. O prezentare a proiectului, a copiilor si a invitatilor a fost realizata de educatoarea Lenuta Lascu, directoarea Gradinitei nr. 4, dupa care s-a trecut la discutii informale in cadrul schimbului de experienta. Initiatoarea acestui proiect a fost, alaturi de directoarea Lenuta Lascu, reprezentanta Serviciului de Ajutor Maltez (Malteser Hilfsdienst) din Erfurt, Lucia Dumitru, cea care coordoneaza atit schimburile de experienta, cit si activitatea sucursalei din Chiscani. Aceasta a spus ca schimburile de experienta i se par a fi de mult mai mult ajutor decit acele actiuni de oferire de ajutoare materiale. "Oamenii au nevoie sa vada cum se procedeaza in alte parti, sa-si schimbe mentalitatile si cu ajutoare materiale nu se prea poate face asta. De aceea am intensificat aceste schimburi de experienta intre diferite institutii din Romania si Germania, si am transformat Punctul de Lucru al Serviciului de Ajutor Maltez din Chiscani in sucursala. Cu ocazia acestei vizite am adus si pentru sucursala de la Chiscani sase computere, cu ajutorul carora activitatea sa se desfasoare mai usor. Prin programul nostru cautam, in continuare, sa identificam, familii aflate cu adevarat in impas si sa le ajutam", a explicat Lucia Dumitru.
Delegatia din Germania a mai fost formata din: Harald Genter de la Gradinita "St. Bonifatius" din Erfurt, Bernadette Althaus de la gradinita "St. Elisabeth" din Weimar, Severin Rascopp de la gradinita "St. Iosif" din Weissenborn, care a reprezentat si Tineretul Maltez, si Dieter Zschische din Erfurt, reprezentant al companiei EOG Gas din Turingen.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu