* este vorba de Constantin-Florin Caramariuc (Suceava), sculptor în lemn, Daniel Buloi (Vrancea), creator de cămăși populare și Florin Spiridon (Brăila), meșter blănar - invitații Centrului de Creație Brăila la vestitul Târg al Meșteșugarilor * peste 70 de meșteri populari și creatori de obiecte handmade, inclusiv 10 din Republica Moldova, și-au întins tarabele pe Faleza Dunării, de Zilele Brăilei
Oaspeți de seamă la vestitul Târg al Meșteșugarilor de pe Faleza Dunării.
Până pe 15 august inclusiv, de Ziua Marinei (sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului), brăilenii iubitori de tradiții și de frumos îi pot întâlni și pe invitații Centrului Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație) din cadrul Consiliului Județean Brăila.
Primul invitat este meșterul cu alură de dac autentic Constantin-Florin Caramariuc, din satul {cheia, județul Suceava, care expune obiecte sculptate în lemn de diverse esențe, de la linguri de lemn și până la lăzi de zestre frumos ornamentate. Un al doilea meșter popular de marcă, prezent la târg, este și Daniel Buloi, din satul Chiricani, comuna Nereju, județul Vrancea - unul dintre cei mai mari creatori de cămăși populare din zonă, toate cu broderii cusute manual. Cel de-al treilea invitat - dar nu și cel din urmă - al Centrului de Creație la Târgul Meșterilor Populari este brăileanul Florin Spiridon, care expune obiecte de pielărie, blănărie și marochinărie. Aceștia și mulți alții pot fi găsiți la târg până luni, 15 august.
Mult așteptatul Târg al Meșteșugarilor, de anul acesta, și-a deschis porțile pe 10 august, odată cu Târgul Anticarilor de pe Calea Regală. Încă de la începutul manifestărilor legate de Zilele Brăilei, și-au anunțat participarea la Târgul Meșterilor Populari peste 70 de creatori de frumos, meșteșugari și firme de profil din România și Republica Moldova. Până luni, de ziua Sfintei Marii, sunt prezentate publicului sute de lucrări de artizanat, sculptură în lemn, covoare, ștergare, ii și cămăși populare, produse de olărit, ceramică, sticlărie, jucării confecționate din lemn, produse din piele (marochinărie), ceramică de grădină, produse din miere și lavandă, lumânări handmade, tablouri cu licheni, păpuși handmade, icoane pictate pe lemn și pe ou, obiecte croșetate, produse de blănărie și multe, multe altele.