Oaspeți de seamă la Târgul Meșterilor Populari de pe Faleză | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Oaspeți de seamă la Târgul Meșterilor Populari de pe Faleză

* este vorba de Constantin-Florin Caramariuc (Suceava), sculptor în lemn, Daniel Buloi (Vrancea), creator de cămăși populare și Florin Spiridon (Brăila), meșter blănar - invitații Centrului de Creație Brăila la vestitul Târg al Meșteșugarilor * peste 70 de meșteri populari și creatori de obiecte handmade, inclusiv 10 din Republica Moldova, și-au întins tarabele pe Faleza Dunării, de Zilele Brăilei

 

 

 

Oaspeți de seamă la vestitul Târg al Meșteșugarilor de pe Faleza Dunării.

Până pe 15 august inclusiv, de Ziua Marinei (sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului), brăilenii iubitori de tradiții și de frumos îi pot întâlni și pe invitații Centrului Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație) din cadrul Consiliului Județean Brăila.

Primul invitat este meșterul cu alură de dac autentic Constantin-Florin Caramariuc, din satul {cheia, județul Suceava, care expune obiecte sculptate în lemn de diverse esențe, de la linguri de lemn și până la lăzi de zestre frumos ornamentate. Un al doilea meșter popular de marcă, prezent la târg, este și Daniel Buloi, din satul Chiricani, comuna Nereju, județul Vrancea - unul dintre cei mai mari creatori de cămăși populare din zonă, toate cu broderii cusute manual. Cel de-al treilea invitat - dar nu și cel din urmă - al Centrului de Creație la Târgul Meșterilor Populari este brăileanul Florin Spiridon, care expune obiecte de pielărie, blănărie și marochinărie. Aceștia și mulți alții pot fi găsiți la târg până luni, 15 august.

Mult așteptatul Târg al Meșteșugarilor, de anul acesta, și-a deschis porțile pe 10 august, odată cu Târgul Anticarilor de pe Calea Regală. Încă de la începutul manifestărilor legate de Zilele Brăilei, și-au anunțat participarea la Târgul Meșterilor Populari peste 70 de creatori de frumos, meșteșugari și firme de profil din România și Republica Moldova. Până luni, de ziua Sfintei Marii, sunt prezentate publicului sute de lucrări de artizanat, sculptură în lemn, covoare, ștergare, ii și cămăși populare, produse de olărit, ceramică, sticlărie, jucării confecționate din lemn, produse din piele (marochinărie), ceramică de grădină, produse din miere și lavandă, lumânări handmade, tablouri cu licheni, păpuși handmade, icoane pictate pe lemn și pe ou, obiecte croșetate, produse de blănărie și multe, multe altele.

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro