Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Oameni cu suflet mare isi ajuta aproapele

In urma articolului "Un elev stralucit are nevoie de sprijin pentru a se trata de o boala nemiloasa" in care scriam despre un licean
bolnav de tumora osoasa, osteosarcom, care, pentru a se putea deplasa in Italia pentru continuarea tratamentului si a investigatiilor, braileni cu suflet mare au oferit familiei tinarului ajutor financiar. Mama lui Alex a putut, astfel, sa acopere o parte din datoriile acumulate, un drum in Italia costindu-i pe cei doi aproape o mie de euro.
Gratie conducerii Consiliului Judetean, angajatii din cadrul acestei institutii au donat diverse sume de bani, totalul atingind cifra de 12.380.000 lei. De asemenea, angajatii Serviciului Roman de Informatii - Sectia Judeteana de Informatii Braila, i-au oferit baiatului 13 milioane lei. Braileanul Radu Costel i-a oferit o sponsorizare, pe o perioada de doua luni, in valoare totala de 14 milioane lei, iar Daniel Lascu i-a oferit un milion de lei.
Marcela Moanta, mama baiatului, impresionata de gestul acestor oameni care nu au ezitat sa intinda o mina de ajutor, multumeste tuturor celor ce nu au ramas indiferenti in fata nenorocirii care s-a abatut asupra fiului sau.
Femeia ne-a povestit ca Alex a avut un puternic sprijin moral, in acele clipe de mare cumpana, din partea colegilor si a profesorilor sai, care l-au sustinut si il sustin in continuare atit moral, cit si material.
Pentru ca baiatului sa-i fie salvata viata, s-a impus amputarea coapsei drepte in 1/3 superioara si pneumectomie dreapta pentru metastaza pulmonara. De atunci, Alex, la solicitarea medicilor italieni, trebuie sa efectueze control oncologic pentru metastaza pulmonara la fiecare trei luni si scintigrafie osoasa in fiecare an, pentru a controla evolutia bolii.
Potrivit procesului-verbal semnat de membrii Comisiei medicale de specialitate, "deoarece pacientul a facut protocolul complet de investigatii si tratament in strainatate, necesita continuarea acestuia in acelasi loc, adica la Institutul Ortopedic Rizzoli, Bologna, Italia".
Deoarece Alex face tratamentul in ambulatoriu, Ministerul Sanatatii nu le poate deconta, lui si mamei, care il insoteste de fiecare data, cheltuielile de transport, de cazare si de masa.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii