Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O tinara a aflat ca este gravida chiar inainte de a naste

O tinara de 23 de ani din comuna Racovita a ajuns la Maternitate, cu sarcina la termen, fara sa banuiasca, insa, ca este gravida. Crezind ca durerile cauzate de contractii se datoreaza afectiunilor glandei tiroide, mama acesteia a solicitat Ambulanta pentru a o transporta pe Cornelia Nistor la spital. Constatind ca fata era de fapt pe cale de a naste, cedrele medicale de pe Salvare au transportat-o la Maternitatea din Braila.
La controlul efectuat de medicii de garda, s-a constatat ca tinara era gravida si se declansase nasterea. "Tinara nu stia cind a avut ultima menstruatie, nu stia ca este gravida si nu a fost luata in evidenta. Si in salvare, si la Maternitate, atit tinara, cit si mama ei au contestat diagnosticul, spunind ca fata sufera cu glanda tiroida. De altfel, mama a si solicitat transferarea fiicei sale la Spitalul Judetean de Urgenta - corp A. Cind asistenta de pe Ambulanta i-a comunicat ca o duce pe fata la Maternitate, femeia a inceput sa tipe ca fata sufera cu glanda, motivind astfel durerile cauzate de contractii", a relatat dr. Venera Ghecenco, directorul medical al Spitalului de Obstetrica Ginecologie Braila. Medicii de garda de la Maternitate au incercat sa le convinga pe cele doua femei ca nu este caz de transferat la Spitalul Judetean, ci ca fata este gravida.
Potrivit medicilor care au asistat-o pe Cornelia, nasterea a fost dificila, gravida necooperind. A fost necesar ca nasterea sa fie asistata de medici, intervenindu-se pentru rezolvarea complicatiilor produse in timpul nasterii. Ea a nascut o fetita de 2.900 grame, sanatoasa. In prezent, starea pacientei este buna, dupa cum a relatat dr. Venera Ghecenco.
"Dupa cum se observa, ne confruntam cu probleme deosebite, prin lipsa de educatie generala si mai ales educatie sanitara a pacientelor noastre. Mama acestei fete a nascut trei copii, dar nu si-a dat seama ca fiica sa este insarcinata", a declarat dr. Alexandru Balta, purtatorul de cuvint al Spitalului de Obstetrica Ginecologie Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii