Mergi la conţinutul principal

O sondă spaţială va intra în iadul solar

NASA a dezvăluit o serie de detalii despre o nouă misiune spaţială foarte ambiţioasă, ce vizează expedierea unei sonde care va ajunge lângă atmosfera înaltă a Soarelui, în 2018, marcând astfel o premieră în istoria explorării spaţiale, informează dailymail.co.uk.
Sonda spaţială Solar Probe Plus va avea la bord patru instrumente moderne care vor ajunge lângă coroana solară şi vor studia vânturile solare şi particulele încărcate cu energie care sunt propulsate în spaţiu de către Soare.
În momentul apropierii sale maximale de astru, temperaturile din jurul sondei vor depăşi 1.350 de grade Celsius.
Solar Probe Plus va fi lansată cu ajutorul rachetei United Launch Alliance Delta 4-Heavy de la baza spaţială Cape Canaveral din Florida. Fereastra de lansare va dura 20 de zile şi va debuta pe 31 iulie 2018.
Sonda americană va efectua şapte orbite în jurul planetei Venus înainte de a reduce distanţa care o va separa de Soare. Apoi, Solar Probe Plus va realiza 24 de rotaţii în jurul Soarelui. Pe parcursul celor mai apropiate trei dintre ele, sonda va ajunge la o distanţă de doar 6,1 milioane de kilometri de suprafaţa Soarelui.
Oamenii de ştiinţă doreau de multă vreme să lanseze o sondă în atmosfera înaltă a Soarelui pentru a înţelege mai bine fenomenele aflate în spatele vânturilor solare şi a materialului stelar pe care acestea îl transportă apoi în tot Sistemul Solar.
Obiectivele principale ale misiunii Solar Probe Plus sunt următoarele: detectarea fluxului de energie solară, înţelegerea felului în care se încălzeşte coroana solară şi explorarea mecanismelor fizice care contribuie la accelerarea vânturilor solare şi a particulelor încărcate cu energie.
Pentru a realiza aceste obiective, Solar Probe Plus va transporta la bordul ei patru instrumente. Acestea vor analiza şi fotografia vânturile solare şi vor studia câmpurile magnetice, plasma şi particulele încărcate cu energie solară.
Sonda şi instrumentele sale vor fi protejate de căldura uriaşă emisă de Soare cu ajutorul unui scut termic, fabricat dintr-un compus pe bază de carbon, care va avea o grosime de 11,4 centimetri.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro