Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O scurgere de informatii dezvaluie amploarea abuzurilor de la Abu Ghraib

Un raport intocmit in urma unei anchete interne a armatei americane referitoare la abuzurile de la inchisoarea Abu Ghraib a fost inminat joi unei publicatii online, dezvaluind proportiile acestui scandal, relateaza The Independent, in editia electronica de vineri.
Publicatia americana online Salon a prezentat un articol in care sustine ca a obtinut toate fotografiile si imaginile video cu abuzurile de la Abu Ghraib. Salon sustine ca materialul i-a fost inminat de o sursa militara implicata in ancheta, care a petrecut doi ani la inchisoarea irakiana Abu Ghraib.
Potrivit publicatiei, este vorba despre 1.325 de fotografii si 93 de inregistrari video cu abuzuri asupra prizonierilor, 546 de fotografii cu presupusi prizonieri morti, 660 de imagini cu caracter pornografic si 29 cu militari americani care simuleaza acte sexuale. Materialele dateaza din perioada 18 octombrie-30 decembrie 2003.
Publicatia Salon prezinta o selectie de 18 fotografii ce infatiseaza ritualuri de umilire - piramide cu prizonieri irakieni dezbracati, unii purtind lenjerie intima pentru femei pe cap.
Intr-una dintre imagini apare sergentul Ivan Frederick, judecat pentru rolul sau in comiterea acestor abuzuri. El isi taie unghiile alaturi de un irakian asezat pe o cutie si atasat la fire electrice. Intr-o alta imagine, un sergent completeaza acte in timp ce un prizonier dezbracat si cu capul acoperit poate fi vazut in fundal. In plus, intr-o alta imagine apare o celula in care pot fi vazute urme de singe si un cadavru.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii