Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O noua rafuiala intre gruparile "Buricea" si "Catali"

In timp ce Politia se face ca vegheaza la linistea publica, gruparile interlope continua sa-si faca de cap: Costica Buricea este acuzat ca a condus o trupa de asalt in Ansamblul Buzaului, a aruncat cu pietre in geamurile unui apropiat al gruparii "Catali" si a incercat sa intre peste el in casa pentru a-l calca in picioare, iar pe de alta parte exista varianta potrivit careia liderul gruparii interlope din Radu Negru ar fi vrut sa dea o lectie individului, fiindca i-a fost sifonat "Peugeot"-ul cu bita, intr-o parcare.
Surse din cadrul Politiei ne-au precizat ca luni dupa amiaza, in jurul orei 15.30, "personalul de serviciu de la Politia Municipiului a fost sesizat telefonic de un cetatean, despre faptul ca autori necunoscuti au aruncat cu pietre spre imobilului sau si i-au distrus o faianta de pe peretele interior al balconului, prejudiciul fiind de 100 lei noi."
Tinta atacului, Angelin Ciurea, 27 ani, ne-a povestit ca la acea ora se afla in apartamentul sau, situat la etajul I al unui bloc de pe Str. Comunarzi, impreuna cu sotia sa, un amic si iubita acestuia: "Au venit vreo 20 de insi, in frunte cu Costica si Ghita Buricea, cu 4 masini: "Peugeot"-ul lui Buricea, un "BMW", o "Dacia Break" si un taxi. Au tras masinile in fata blocului si au inceput sa arunce cu pietre. Sotia si fata aflata in vizita s-au bagat sub pat de frica. M-au amenintat ca ma omoara si ca imi vor da foc la casa, fiindca fratele meu are prieteni din gruparea "Catali". Fratii Buricea si Martin, un om de-al lor, s-au urcat pe scari si au venit la usa. Au dat cu picioarele-n ea si am avut mare noroc, fiindca nu s-a deschis, desi era descuiata. M-am repezit si am incuiat usa metalica, iar in acest timp unul dintre indivizi s-a urcat pe o teava si a incercat sa intre in balconul meu. Am anuntat imediat Politia, dar a venit un echipaj dupa 20 de minute. Dupa ce au facut poze la fata locului, politistii m-au intrebat cine i-a spart masina lui Buricea."
Dupa ce locuinta i-a fost asediata de zdrahonii lui Buricea, Angelin Ciurea a pus mina pe telefonul mobil cu camera video si a filmat de la fereastra cum atacatorii isi luau talpasita cu cele 4 autoturisme, in inregistrarea video observindu-se ca "Peugeot"-ul lui Buricea avea luneta sparta.
Pe de alta parte, potrivit Politiei, Costica Buricea a reclamat ca masina i-a fost avariata de persoane necunoscute, in parcarea supermarketului "Billa" de pe Sos. Buzaului la un sfert de ora de la atacul de pe Str. Comunarzi. "La ora 15.45, acesta a reclamat ca autori necunoscuti i-au distrus luneta, plafoniera, aripa si portiera stinga a autoturismului "Peugeot 407", prin lovire cu o bita si aruncare cu pietre, prejudiciul cauzat fiind de 7.000 lei noi", au specificat surse din cadrul IPJ.
Contactat ieri de reporterii nostri, Ghita Buricea a declarat ca nu a participat la atacul impotriva lui Ciurea si ca, mai mult, fratele sau a fost primul atacat. "Sotia lui Costica era la cumparaturi la supermarket si, cind a iesit din magazin, a vazut "Peugeot"-ul in parcare, facut praf. A anuntat Politia, apoi pe fratele meu. Cind a ajuns Costica la masina, mai multi baieti de pe Buzaului i-au spus ca i-au vazut pe cei care i-au spart-o si ca i-au fugarit pina pe Comunarzi, ca sa-i prinda, dar indivizii intrasera in scara la Angelin Ciurea. Am ajuns si eu in parcare la supermarket si imediat a ajuns si Politia. S-a dus Costica dupa ei, dar nu stiu ce-a facut acolo si daca a aruncat cu pietre, dupa cum spune Ciurea. E posibil sa fi aruncat", ne-a marturisit Ghita Buricea.
Politistii au Intocmit dosare penale in ambele cazuri si au declansat investigatii de amploare, pentru a elucida imprejurarile in care s-au produs infractiunile de distrugere. Cu ajutorul martorilor si a inregistrarilor video ale camerelor de supraveghere de la supermarket, anchetatorii ar putea stabili cu exactitate identitatea autorilor si gradul de vinovatie al acestora. De asemenea, politistii vor clarifica care dintre gruparile interlope a atacat prima, cu ajutorul colegilor de la serviciul apeluri de urgenta 112, unde au fost inregistrate sesizarile telefonice ale reclamantilor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii