Skip to main content

O noua conducere, alte planuri pentru curatenia orasului

Desi de abia a iesit din spital, viceprimarul Lucian Tilea prefera sa vina zilnic la munca pentru o ora sau doua, pentru a nu crea un blocaj in activitatea institutiei. Acesta ne-a declarat ieri ca desi i s-a recomandat sa se odihneasca cit mai mult, nu poate suporta sa stea degeaba acasa. In concluzie, a decis sa treaca zilnic pentru maxim doua ore pe la Primarie. Ieri, acesta era inconjurat de citiva dintre directorii directiilor pe care le are in subordine, printre care si de noul sef al DAGL Braila.
Acesta este nimeni altul decit fostul director al societatii de salubrizare "Braicata", Dan Apostol. Asa cum ne-a declarat vicele Tilea, Apostol a fost singurul candidat la concursul ce a avut loc pe data de 20 aprilie. Acesta a obtinut 9.00 la proiectul managerial pe care l-a prezentat comisiei si 9.10 la interviu, in total obtinind media 9.05. Cu mult mai mare decit media de 6,90 pe care a obtinut-o cu aproape o luna in urma fostul director interimar al DAGL, democratul Adrian Dediu.

Puncte de precolectare pentru asociatiile de proprietari

Noul director al institutiei si vicele Tilea au pus deja la cale si un plan de bataie pentru anul in curs, referitor la modul in care se face curatenie in oras. Astfel, asa cum ne-a explicat Tilea, in umatoarea perioada se va lucra foarte mult pe un proiect ce presupune infiintarea de puncte de precolectare a gunoiului menajer ce provine de la asociatiile de proprietari: "E un proiect complicat dar reprezinta o necesitate. Mai clar, conform legii, Primaria are obligativitatea de a infiinta pe linga asociatiile de proprietari puncte in care trebuie sa se colecteze gunoiul adus de oameni din apartamente. Trebuie sa fie o platforma betonata, cu canalizare, ingradit sa nu fie accesibil decit membrilor asociatiei respective. Sa contina acolo numarul minim necesar de pubele pentru membrii asociatiei care sa fie specializate pe diferite tipuri de deseuri: mase plastice, pet-uri, sticla, textile, componente electrice. Cetateanul trebuie sa isi sorteze gunoiul din casa". Tilea a mai adaugat ca daca oamenii vor intelege importanta sortarii gunoiului, atunci vor plati si mai putin pentru serviciul de salubrizare: "Pe masura ce gunoiul e mai bine selectat, pretul pe serviciu scade. Cel care colecteaza are interesul sa valorifice materia si sa recupereze banii. Cu cit e mai bine selectat, cu atit scade mai mult pretul pe serviciu". Intrebat daca municipalitatea a identificat locatii pentru aceste puncte de precolectare, vicele a explicat: "Am gasit citeva locuri, dar de aceea am spus ca va fi un proces laborios. Oricum, ideea e ca trebuie neaparat sa facem asta. Mai mult, trebuie sa facem astfel de puncte si in zonele cu probleme unde apar gunoaiele vagaboande. Am discutat si despre marirea frecventei ridicarii gunoiul de la case, de doua ori pe saptamina". Totodata, viceprimarul a mai adaugat ca are in vedere si identificarea proprietarilor terenurilor virane si somarea lor pentru a-si ingradi proprietatile, in caz contrar Primaria urmind a face acest lucru, dar pe banii respectivului proprietar neglijent. Cei care vor refuza vor fi amendati.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu