Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O noua aminare in cazul privatizarii "Laminorul"

La inceputul acestei saptamini, membrii comisiei de negociere in privatizarea SC "Laminorul", din cadrul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), s-au intilnit din nou, pentru a studia documentele de participare prezentate de ofertant. Asta, in conditiile in care, recent, comisia a cerut potentialului investitor completarea dosarului de participare, pe motiv ca era incomplet. Dupa o analiza de citeva ore, membrii comisiei au decis ca nici aceste ultime documente prezentate de firma ofertanta "DanScan Steel" nu sint edificatoare si au decis sa ceara din nou completarea dosarului.
Nu este lipsit de importanta faptul ca tot in etapa verificarii dosarului de participare s-au impotmolit si in noiembrie 2005 acelasi ofertant si membrii comisiei de negociere, situatie in care AVAS a decis descalificarea "DanScan Steel" si scoaterea din nou la privatizare a SC "Laminorul", pentru a cincea oara numai in anul 2005.
Reamintim ca primul anunt de privatizare a SC "Laminorul" a fost publicat in luna martie anul trecut, data limita de depunere a ofertelor fiind 25 aprilie 2005. Din nefericire insa, pina la acea data nu s-a inregistrat nici o oferta, situatie in care autoritatea a lansat pentru a doua oara la privatizare SC "Laminorul" termenul limita de depunere fiind 2 iunie. Nici de aceasta data nu s-a depus nici o oferta, drept pentru care AVAS a anuntat din nou relansarea la privatizare a unitatii brailene. La data limita, 20 iulie 2005, singurul ofertant inregistrat a fost "Truman Trade&Finance" companie cu sediul in paradisul fiscal Insulele Virgine Britanice insa, in data de 29 iulie, AVAS a anuntat ca a descalificat acest ofertant. Abia in septembrie 2005 se publica un nou anunt de privatizare, singurul investitor care a depus oferta fiind "DanScan Steel". Dupa mai multe zile de analiza a documentatiei de participare, AVAS anunta ca l-a descalificat si scoate din nou la privatizare "Laminorul". In data de 29 noiembrie, "DanScan Steel" se inregistreaza din nou cu oferta pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la SC "Laminorul", in prezent negocierile intre parti fiind in derulare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii