Mergi la conţinutul principal

O nouă serie de experţi în management educaţional

Rezultatele evaluării celei de-a III-a serii de experţi în management educaţional s-au afişat la sfârşitul săptămânii trecute la avizierul IŞJ şi pe site-ul inspectoratului. Din cei 27 de profesori care au făcut cereri să devină membri ai Corpului Naţional de Experţi în Management Educaţional, 17 au reuşit să treacă de selecţie. Dintre cei zece respinşi, şapte nu şi-au mai depus portofoliul aşa cum solicita legea, doi nu au pus la dosar copii legalizate ale certificatelor de absolvire a unui program acreditat de formare în domeniul managementului educaţional, iar ultimul nu absolvise un program de formare în domeniul managementului educaţional. Patru din cei 17 noi membri ai Corpului de Experţi sunt inspectori şcolari: Gina Anton - minorităţi, Liliana Calu - proiecte europene, Laura Muşat - resurse umane, Veronica Picuş - informatică. Cele patru dosare au fost evaluate de o comisie de la Ministerul Educaţiei. Cadrele didactice acceptate au obţinut din evaluarea portofoliului între 70 (minim pentru a fi acceptat) şi 95 de puncte.
"Această calitate este un criteriu pentru cei care participă la concursuri pentru funcţii de conducere. Arată calificarea cadrului didactic respectiv în management. Practic, cei care obţin cele minim 70 de puncte în urma evaluării îndeplinesc mai multe criterii cerute de lege pentru ocuparea unui post de conducere şi se micşorează cantitatea de hârtii necesare pentru a susţine un concurs de director sau de inspector şcolar", a explicat inspectorul general adjunct Nicolae Cătălin Stănică, preşedintele Comisiei de evaluare a portofoliilor pentru admiterea în Corpul Experţilor în Management Educaţional.
Concursul a început pe 6 august, când s-au făcut cunoscute metodologia şi perioada de înscrieri. Apoi, între 6 şi 12 august s-au completat online formularele de înscriere, iar pe 12 august s-au publicat listele celor înscrişi. În zilele de 13 şi 14 august aceştia au depus la secretariatul IŞJ portofoliile care atestă activităţile depuse. Evaluarea acestor portofolii s-a finalizat joi, iar vineri s-au afişat rezultatele. Contestaţii se vor putea face până pe 31 august, iar pe 4 septembrie se va afişa lista finală cu cei admişi.
În primele două serii de concursuri de încadrare în Corpul Experţilor în Management Educaţional au fost admişi 242 de profesori.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro