Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O inregistrare al-Qaida prezinta doi politisti care predau armele insurgentilor

O grupare afiliata al-Qaida din Irak a difuzat, duminica, o inregistrare video despre care afirma ca prezinta doi ofiteri de politie irakieni care regreta actiunile anterioare si predau armele insurgentilor, relateaza Reuters.
Inregistrarea si un comunicat care preciza ca politistii "revin in rindul islamistilor" par sa sugereze o schimbare a tacticilor de propaganda ale Statului Islamic in Irak. Imagini anterioare ale gruparii prezentau oficiali guvernamentali si soldati capturati care erau impuscati mortal dupa ce isi exprimau regretul pentru activitatile lor.
In imagini pot fi vazuti cei doi barbati zimbind, fara a fi insotiti de militanti inarmati, ca in inregistrarile anterioare. Gruparea nu a precizat cum au fost capturati acestia sau care va fi soarta lor.
"Resping politia irakiana, care este o unealta in miinile (...) cruciatilor si ale infidelilor", a afirmat un barbat identificat drept colonelul Ayad Ismail Muhaymid, adjunct al comandantului politiei din provincia Diyala.
"Actiunile la care sint supusi fratii si surorile noastre in inchisorile Ministerului de Interne sint inacceptabile pentru Dumnezeu si umanitate", a spus celalalt barbat, identificat drept maiorul Hameed Hadi Hameed.
Autenticitatea inregistrarii, care mai prezinta ceea ce par a fi carduri de identificare ale acestora, nu a putut fi stabilita. Aceasta a fost postata pe un site utilizat adesea de al-Qaida si alte grupari insurgente.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii