Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O floare pentru tine, Mama!

Conducerea unitatii, in parteneriat cu Filiala de Cruce Rosie Braila au reusit sa insenineze - fie si pentru o zi - sufletele insingurate ale femeilor care s-au bucurat de darurile primite: muzica, poezie, dulciuri si ginduri curate din partea copiilor. Protagonistii, un grup de elevi de clasa a II-a a Scolii "Constantin Sandu Aldea" au transmis, cu emotie, cele mai profunde sentimente de dragoste de mama acelora care au atita nevoie de mingiiere si respect. Cu miinile tremurinde si ochii inlacrimati de emotie, femeile din camin au rasplatit cu aplauze eforturile micutilor si ne-au declarat ca, de ani de zile, acestia le aduc bucuria in suflet si le alina singuratatea la ceas de sarbatoare. Florica Focsa, director al Filialei de Cruce Rosie Braila apreciaza ca, in astfel de momente, este datoria noastra, a tuturor, sa le fim aproape celor singuri. "Acesti batrini nu sint singuri, chiar daca sint parasiti de catre propriile familii, noi, o mina de oameni ai acestui oras, ne gindim din cind in cind sa le facem o bucurie de suflet. De 8 Martie le-am facut aceasta bucurie, o sarbatoare frumoasa, la care au participat copiii de la Scoala nr. 6 - "Constantin Sandu Aldea" cu poezii si cintece. Batrinele au fost vesele si multumite sufleteste si au fost tratate cu prajituri facute de mamele copiilor, care s-au gindit sa participe la aceasta actiune de suflet, pentru ca nu stim ce ne ofera viata".
De aceeasi parere este si Manuela Bajenaru, directorul caminului de pensionari de pe strada Polona, care, din prima zi de Martisor, a reusit sa le ofere batrinilor internati in aceasta unitate momente de adevarata primavara in suflet. In acest sens, copiii de la gradinitele 23, 15, 9 si 27 si elevii scolii din Silistea, ai Scolii "Al. I. Cuza", cit si cei ai Scolii "Constantin Sandu Aldea" au desfasurat adevarate spectacole de muzica si poezie in camin, in perioada 1 -8 martie.
"Organizam impreuna toate aceste actiuni, cu sprijinul moral si material al Crucii Rosii si sint oferite batrinilor diferite atentii si cadouri cu ocazia sarbatorilor religioase, a zilelor onomastice, dar si in cadrul altor actiuni", ne-a spus Manuela Bajenaru.
Dincolo de momentele de muzica si poezie oferite de copii, ieri, femeile de la Caminul "Sfintii Petru si Pavel" si barbatii s-au bucurat si de o masa festiva cu un meniu diversificat, pregatit cu multa dragoste si daruire in bucataria unitatii.
Pentru o zi, femeile din caminul de batrini au simtit ca nu sint singure si s-au bucurat de dragostea si respectul celor care si-au amintit de ele. De 8 Martie, s-au simtit din nou mame, iubite, bunice si "au uitat" ca sint uitate de cei dragi.
"O floare pentru tine, MAMA" - un vers rascolitor, dar si profund. Un gest firesc, o lacrima pe obrazul brazdat de suferinta al mamelor uitate de propriii copii...
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii