Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O firma braileana figureaza intr-un act fals privind atribuirea de spatii comerciale de catre la Primaria Capitalei

Primaria Capitalei va sesiza Parchetul, dupa ce a identificat un act fals care avea antetul primariei si semnaturile falsificate ale primarului general si ale sefilor serviciilor juridice din primarie, document prin care 17 firme ar fi cistigat o presupusa licitatie pentru spatii comerciale.
Primaria Capitalei informeaza ca documentul a fost prezentat, vineri, Directiei Juridic, Contencios si Legislatie al municipalitatii, de catre un avocat, reprezentant al unei firme care primise somatie de evacuare in baza unei hotariri a Consiliului General al Municipiului ce s-a dovedit a fi falsa.
Documentul falsificat prezinta o lista cu 17 firme ca fiind cistigatoarele unei presupuse licitatii de atribuire a unor spatii comerciale, ce ar fi avut loc la sediul municipalitatii, la 2 noiembrie 2005. Juristii municipali au constatat ca antetul si denumirile institutiilor prezentate in document sint incorecte, iar formularile nu corespund cu practica juridica de emitere a unei asemenea hotariri, fiind ambigue si incomplete.
Mai mult, semnatarii falsei hotariri aveau prenumele trecut incorect (primar Adrian Videanu in loc de Adriean Videanu - primar general, director executiv Adriana Iordache in loc de Adrian Iordache - director, directia respectiva neavind director executiv).
"Municipalitatea va depune plingere penala si va solicita deschiderea unei anchete pentru identificarea falsificatorului", se arata intr-un comunicat al Primariei Capitalei.
Juristii municipali precizeaza ca, potrivit Legii 550/2002 privind vinzarea spatiilor comerciale, primarul general nu are atributii de vinzare a acestor spatii, activitatea intrind in competenta primariilor de sector.
Potrivit documentului falsificat, firmele SC. Imobil Company SRL Tulcea, SC Lys SRL Bucuresti, SC Cosmo SA Giurgiu, SC Phonix Job SRL Bucuresti, SC Matheo SRL Braila, SC Al Mimas Impex SRL Bucuresti, SC Nicoro SRL Timisoara, SC Clip-Trade SRL Oradea, SC Catady Impex SRL Constanta, SC Due P Bill SRL Bucuresti, SC Maramuresana SA Maramures, SC Axcell 2000 SRL Bucuresti, SC Transcontinental SRL Iasi, SC Cristal SA Turda, SC Enide SRL Bucuresti, SC Valahia SRL Pitesti si SC Comtrans SRL Ploiesti ar fi cistigat o presupusa licitatie privind vinzarea spatiilor comerciale.
Adresele spatiilor nu sint trecute in document, in care se precizeaza ca "termenul de evacuare a acestora este de maximum zece zile de la data la care Primarul General semneaza contractele pentru ambele parti, stabilind astfel si drepturile fiecarui beneficiar si clauzele folosirii acestora".
Societatea "Matheo" SRL Braila nu exista, insa, in realitate, singura firma braileana cu un nume asemanator fiind "JR Mateo Com". Contactat de reporterii "Obiectiv", patronul "JR Mateo Com" SRL, Matei Fecioru, a subliniat ca nu are nici o legatura cu licitatia falsificata si ca nu a participat la vreo licitatie pentru spatiu comercial in Bucuresti. "Este o coincidenta fara nici o legatura insa cu firma mea. Repet, nu am nici o treaba cu vreo licitatie in Bucuresti", a spus sursa citata.

Actul fals de la Primaria Capitalei ar proveni de la un politist

Avocatul Zamfira Stepanescu - persoana care s-a prezentat cu actul fals la serviciul jurdic al Primariei Capitalei - a declarat, vineri, agentiei MEDIAFAX, ca documentul ar fi fost inminat patronului uneia dintre firmele presupuse cistigatoare ale licitatiei, de catre un politist.
Potrivit avocatului, patronului uneia dintre firmele nominalizate in documentul fals i se promisese, de catre o persoana, ca va obtine un spatiu comercial de la primarie.
Stepansecu nu a vrut sa nominalizeze firma pe care o reprezinta, ea mentionind doar ca aceasta se afla pe lista celor 17, trecute in documentul falsificat.
"Nu pot sa va dau numele firmei fara acordul clientului meu. Va dau un indiciu. Numele societati se afla pe prima pagina a documentului", a spus avocatul.
Cit priveste indetitatea intermediarului, avocatul sustine doar ca este un barbat, ca nu stie cum il cheama, dar ca ar fi politist.
"Cert este ca, daca nu restituie suma astazi (vineri - n.red.), voi depune plingere penala impotriva celui care a facut magaria asta, pentru fals, trafic de influenta si luare de mita", a afirmat avocatul.
Stepanescu sustine ca patronul firmei pe care o reprezinta este victima unei inselatorii.
"Clientului meu i s-a propus, contra unei sume de bani, sa participe la o licitatie pentru achizitia unor spatii comerciale de la primarie, in conditii financiare deosebit de avantajoase. A acceptat, i-a platit individului 4.700 de euro, iar acesta s-a intors, citeva zile mai tirziu, cu acel document. Clientul meu a privit acea hirtie ca pe un document oficial al primariei si mi-a solicitat sa fac verificari. Cind mi-am aratat indoiala asupra veridicitatii documentului, clientul a luat legatura cu indiviul respectiv, solicitindu-i o dovada ca acel act este real", a afirmat avocatul.
Potrivit avocatului, conventia dintre patron si asa-zisul intermediar a fost aceea ca, daca pina la data de 10 februarie nu-i va rezolva problema cu spatiul, persoana respectiva urma sa returneze suma care ii fusese data.
"In acest sens, intre clientul meu si persoana respectiva a fost incheiata o conventie, prin care persoana respectiva recunoaste ca a primit sub forma de imprumut suma de 4.700 de euro si se obliga sa o restituie pina la data de 10 februarie. Adica astazi. In seara asta, clientul meu se va intilni cu persoana respectiva pentru a rezolva situatia", a mai spus avocatul.
Avocatul Zamfira Stepanescu este persoana care s-a prezentat, vineri, la sediul municipalitatii, cu un document care avea antetul primariei si semnaturile falsificate ale primarului general si ale sefilor serviciilor juridice din primarie, document prin care 17 firme ar fi cistigat o presupusa licitatie pentru spatii comerciale.
"Este un fals jenant, as putea spune, pe care Directia Jurdic l-a depistat. Am sesizat organele abilitate ale statului, pentru a ancheta acest caz. Nu cred ca este ceva serios, dar este un fenomen destul de periculos, care poate sa dauneze", a comentat primarul general Adriean Videanu.
Sesizarea a fost facuta la Parchetul Tribunalului Capitalei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii