Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O fetita de 12 ani si-a reclamat tatal ca a violat-o

O poveste pe cit de ciudata pe atit de socanta s-a consumat in Insuratei pina mai zilele trecute, cind o copila de 12 ani s-a dus glont la Politie si si-a reclamat tatal ca a violat-o intr-o noapte, la inceputul lunii iulie. Cazul a fost inregistrat la Politie sub forma unui dosar de cercetare penala, dar si la Protectia Copilului care, dupa o ancheta sociala minutioasa, a dispus institutionalizarea fetitei, careia, pentru a-i proteja identitatea, ii vom spune "Irina".
Pustoaica a fost crescuta de la virsta de 7 luni de tatal ei, care acum are 30 de ani, fost puscarias, si a asistat la relatiile amoroase ale acestuia.
Acum pocait, tatal da impresia unui personaj serios, recasatorit, om care-si construieste o casa in Insuratei, dar care recunoaste ca intr-o noapte din iulie, pe vremea cind el si fata erau la Bertestii de Jos, la bunici, a dormit cu ea in pat, a avut un vis erotic si a mingiiat-o, crezind ca-i sotia sa, insa actul sexual nu s-ar fi implinit. Politia nu a reusit sa edifice acest caz, fiindca expertizarea medico-legala a fetei inca nu a fost posibila, ea fiind la menstruatie.

"Nu mi-a spus nimeni “La multi ani!”"

Irina este o fetita dezvoltata pentru virsta de 12 ani. O adevarata domnisoara, zvelta, imbracata modern, cu un chip diafan: ochii mari, verzi si parul lung, cret. I-am cerut sa ne povesteasca si noua cum de, in ziua de 13 august, a avut puterea sa mearga la Politie, in Insuratei, unde si domiciliaza impreuna cu familia, si sa-si reclame tatal ca ar fi violat-o. Miinile i-au cazut brusc pe linga corp, ochii i s-au marit. Refuza sa povesteasca. Aflam ca de pe 13 august incoace a tot povestit despre ceea ce i s-a intimplat in luna iulie, in vremea in care era la bunicii paterni, in Bertestii de Jos.
Irina spune ca nu vrea sa-si mai vada tatal niciodata, ca nu vrea sa se mai intoarca acasa. Raspunsul la "de ce"-ul nostru vine mult mai tirziu: "M-a batut cu pumnii si picioarele. Eu n-am tipat. Mi-a dat doi pumni in spate si un picior in fund si apoi s-a dezbracat si m-a violat. A fost singura data, da", ne-a spus fetita, in soapta, chiar la plecare. Mai inainte, insa, s-a aratat dispusa sa participe la discutia despre tatal sau: "Este pocait. Sintem pocaiti. Mergem la biserica. Nu, n-avem televizor acasa. Nu m-am mai uitat de mult la televizor, nu mai stiu. (...) Da, a facut si puscarie. Dupa aceea s-a pocait. Mama este plecata, maritata undeva prin Piatra Neamt. M-a parasit cind eu aveam sapte luni. (...) M-a lasat lui tata. Tata are 30 de ani. A avut 13 neveste pina acum, cu tot cu asta, cu mama vitrega. Aaaa, tata are un tatuaj... (ochii ii stralucesc nefiresc si ride larg). Are pe umar un tatuaj cu numele meu si pe piept are un scut pe care scrie “Urasc femeile perverse”. Si le-a facut in puscarie. A spart magazinul din Insuratei. (...) Mama vitrega are si ea doua fete, iar cu tata mai are un copil, de un an. (...) Atunci a fost, numai o data. N-am mai avut niciodata relatii cu nimeni, nici inainte, nici dupa. (...) Pai... am menstruatie de la 11 ani, am invatat ce sa fac de la sora mai mare, de 14 ani, fiica mamei vitrege".
Ezita sa spuna cum de a gasit puterea sa mearga la Politie: "M-am dus acolo si era un domn. Si i-am spus".
Pe 9 august, Irina a implinit 12 ani. "Nu mi-a spus nimeni “La multi ani!”. Stiau, dar...", zice ea. Pe 3 august a fost ziua surorii mai mici, de un an. Irina nu spune ca atunci ar fi fost vreo petrecere in familie, dar nici nu infirma. Tace. Desenele pe care ea le-a facut, la cererea psihologului de la Protectia Copilului, il intruchipeaza pe tata gol pusca, cu organele genitale nefiresc de mari.

Si-a visat sotia, dar si-a mingiiat fetita pe corp

Pe 14 august, cazul fetei a intrat in atentia Biroului de Consiliere pentru Copilul Abuzat, Neglijat, Exploatat din cadrul Protectiei Copilului Braila, ca urmare a unei sesizari primite din partea Politiei din Insuratei. Specialistii din cadrul acestui birou s-au deplasat la domiciliul copilului. "Nascuta in 1994, in Braila, minora este eleva in clasa a VI-a in Insuratei. Pe 14 august, fetita a fost adusa la Complexul de Servicii Comunitare. Psihologul de aici a purtat discutii cu minora, legate de situatia de abuz la care aceasta a fost supusa. Copilul prezenta o stare tensionala accentuata si a relatat cu multa dificultate, cu sentimente de rusine, teama, aspecte legate de abuzul sexual manifestat de tata asupra ei. Fata a afirmat ca nu mai doreste sa aiba contact cu tatal sau. (...) Tatal, nascut in 1976, in Bertestii de Jos, este absolvent a opt clase si scoala profesionala, profil mecanic agricol, nu are loc de munca si presteaza activitati ocazionale. Este casatorit. (...) Discutiile purtate cu el au evidentiat faptul ca la jumatatea lunii iulie, in urma unui conflict cu sotia sa, acesta s-a mutat la domiciliul mamei sale din Bertestii de Jos, unde se afla si minora in cauza si fiica mai mica, in virsta de un an. Tatal a afirmat ca in seara incidentului a hotarit sa doarma in camera cu minora, intrucit in serile precedente nu se putuse odihni deoarece dormise in camera cu fiica mai mica si avusese grija de aceasta in timpul noptii. A precizat ca, in timpul noptii, avind un “vis erotic” si-a mingiiat copilul pe corp, considerind ca este sotia sa. Totodata a negat ca ar fi realizat actul sexual", se arata in referatul de ancheta sociala efectuata de catre asistentii de la Protectia Copilului.

Bunica arata spre un prieten al nepoatei

Tatal a fost de acord ca fiica sa mai mare sa fie institutionalizata. In familie se mai afla doua fiice ale actualei sotii a tatalui, una de 16 ani, cu handicap grav, si o alta de 14 ani, dar si o fetita de un an, rezultata din actuala casatorie a tatalui. Irina povesteste, insa, ca ar mai avea o sora pe care mama sa naturala ar fi luat-o cu ea: "Era blonda si cu parul cret".
Familia Irinei locuieste cu chirie, intre timp ridicindu-si o casa in localitate. Acestia au primit teren in concesiune. Veniturile familiei sint constituite din alocatiile copiilor, plus salariul de intretinere a fetei cu handicap. Bunica paterna a Irinei le-a povestit asistentilor sociali ca in ultima vreme a sesizat o schimbare in comportamentul fiului sau, dar nu crede ca abuzul reclamat de minora s-ar fi intimplat, motivind atitudinea nepoatei sale prin faptul ca aceasta doreste sa ascunda o relatie pe care a avut-o cu un baiat, soldata cu intretinerea de relatii sexuale. De asemenea, bunica a povestit ca "fetita a fost batuta cu nuiaua (de ea si de tata - n.r.) intrucit nu avea un comportament corespunzator virstei si religiei, baptista".
Irina a fost internata in Centrul de Plasament in Regim de Urgenta.
Potrivit comenzii Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, in acest caz s-a deschis un dosar penal, insa pina cind nu se va efectua expertizarea medico-legala, cel tirziu joi, nu se pot dispune masuri. Cert este ca, asa cum a si recunoscut, tatal cel putin a incercat sa o corupa sexual pe minora.
Reamintim ca in ultima vreme Politia si Protectia Copilului s-au confruntat cu mai multe asemenea cazuri. In ultimele doua luni, s-au inregistrat cinci abuzuri sexuale asupra unor minori, indeosebi din partea unui parinte sau a unei rude, in contextul in care, in trecut, abia daca apareau doua-trei asemenea situatii intr-un an intreg. Vom reveni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii