Mergi la conţinutul principal

O construcţie privată încinge spiritele în cartierul Viziru

• locatarii câtorva blocuri învecinate se declară iritaţi de faptul că viitoarea construcţie se va ridica pe un teren unde ei ar fi vrut să se amenajeze parcări şi locuri de joacă pentru copii • Primăria ridică din umeri, spunând că nu are ce să facă atât timp cât terenul în cauză este proprietate privată • viceprimarul Jantea dă asigurări totuşi că investitorul va primi autorizaţie de construire doar dacă va avea toate avizele prevăzute de lege

 

Locatarii blocurilor I1, I2 şi I3, situate în cartierul Viziru, pe Şos. Vizirului, la intrarea în municipiu, lângă curtea societăţii “Mistral”, sunt indignaţi de faptul că o porţiune de teren pe care, spun ei, s-ar fi putut face locuri de parcare sau un parc pentru copii, a fost îngrădită recent în vederea ridicării unei construcţii. “Aceste trei blocuri au 11 scări a câte 23 de apartamente, deci în total 253 de apartamente. Suntem circa 800 de locatari, iar în faţa blocurilor, în loc să ne facă parcări pentru autoturisme şi locuri de joacă pentru copii se vor construi case. Terenul a fost deja îngrădit. Lângă acest teren, chiar lângă intrarea în societatea Mistral, s-a mai construit o ditamai «hănie» de casă, în urmă cu vreo 8-9 ani, care a stat tot timpul nefolosită”, ne-a informat, într-o sesizare adresată redacţiei, brăileanul Ionel M. Acesta se întreabă, evident, cum acea suprafaţă de teren de pe domeniul public care le-ar fi fost atât de utilă locatarilor celor trei blocuri a încăput pe mâna unor persoane private şi de ce Primăria nu intervine în această situaţie.

Reporterii noştri au solicitat punctul de vedere al Primăriei faţă de situaţia reclamată de locatarii blocurilor I de pe Calea Călăraşilor. După ce s-a documentat, viceprimarul Alexandru Jantea ne-a declarat că instituţia pe care o reprezintă nu are cum să intervină, deoarece este vorba despre două loturi de teren aflate în prezent în proprietate privată. “Lotul 1, în suprafaţă de 465 metri pătraţi, reprezintă un teren retrocedat în baza Legii 10 către brăileanca Paula B. Acesta este neîngrădit, iar proprietarul are toate impozitele achitate la zi. Lotul 2, în suprafaţă de 540 mp, a fost achiziţionat de Răzvan I de la Florentina G, care îl obţinuse printr-o donaţie. Actualul proprietar intenţionează să construiască acolo locuinţe colective formate din subsol tehnic, parter şi două etaje. Există un certificat de urbanism eliberat recent de Primărie, în baza căruia proprietarul urmează să aducă toate avizele necesare în vederea eliberării autorizaţiei de construcţie. Deci, doar dacă acesta va prezenta toate avizele prevăzute de lege, Primăria îi va acorda autorizaţia de construcţie. Cât priveşte amenajarea de parcări sau locuri de joacă pe terenul respectiv, acest lucru nu este posibil, din moment ce vorbim despre o proprietate privată”, a explicat viceprimarul Alexandru Jantea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro