Mergi la conţinutul principal

O casa noua a Domnului pentru locuitorii din Lacu Dulce

Rinduit de Dumnezeu ca sa slujeasca la una din cele mai noi parohii brailene, cea inchinata "Cuviosului Dimitrie cel Nou din Basarabi", parintele Daniel Bogdan a devenit in scurt timp exemplu de credinta si omenie pentru cei din jur, a pus temelia noului lacas de inchinaciune si a adunat laolalta sute de credinciosi, desi predica Cuvintul Lui Dumnezeu intr-o capela micuta, situata vizavi de TUG, pe Soseaua Rm. Sarat. Simbata, in ziua de hram, sute de credinciosi din Chercea si din Lacu Dulce, dar si din alte cartiere ale urbei, au umplut capela, ca sa participe la Sfinta Liturghie oficiata de parintele paroh Daniel Bogdan. Cu o seara inainte, bisericuta i-a avut ca oaspeti pe mai multi preoti braileni, care au oficiat Vecernia, Litia si Acatistul Sfintului Dimitrie cel Nou Basarabov, iar parintele paroh le-a vorbit credinciosilor despre viata si faptele de credinta ale ocrotitorului sfintului lacas, ale carei moaste se afla la Catedrala Patriarhala din Bucuresti. Tot simbata, credinciosii au participat la o agapa crestineasca, tinuta in curtea sfintului lacas, parintele Daniel pregatindu-le, printre altele, celor prezenti, nu mai putin de 2.500 de sarmalute. Coliva de hram, de aproape un metru diametru, cu chipul Sfintului Dimitrie cel Nou, a fost si ea impartita oaspetilor. Parintele Bogdan s-a rugat pentru sanatatea binefacatorilor parohiei, pentru binele celor ce fac milostenie si pentru pacea si prosperitatea brailenilor, amintindu-i in primul rind pe donatorii ctitori de la "Sf. Dimitrie cel Nou": Ninel Balan, Laurentiu Calu, Nelu Costea, "Brio Company" SRL, "Sagitarius" SRL si "Topacom" SRL.
Parohia "Cuviosul Dimitrie cel Nou din Basarabi" a fost statornicita in anul 1996, o data cu parohiile "Sf. Ap. Andrei" (Radu Negru - Mogador), "Nasterea Maicii Domnului" (Hipodrom) si "Cuv. Antonie cel Mare" (Vidin). Lucrarile la noua biserica au inceput, insa, mai tirziu si merg destul de greu, din pricina lipsurilor materiale, parohia aflindu-se in cel mai sarac cartier al Brailei, afectat si de inundatiile din anii trecuti. Prin darnicia unui crestin evlavios, Ion Balan, care a donat parohiei doua locuri de casa (764 mp) si o mare cantitate de caramida, ctitoria a prins contur. Prima slujba a fost tinuta aici in ziua de 25 decembrie (Craciunul) la anul Domnului 1999, in capela in care se savirseste si azi Sfinta Liturghie. Parintele Daniel Bogdan crede cu tarie ca Dumnezeu va fi alaturi de el si, cu ajutorul Sfintului Dimitrie cel Nou din Basarabi, edificiul se va ridica in cele din urma. Daca brailenii vor sa-l ajute pe parintele paroh sa-si vada visul implinit si sa termine biserica, o pot face donind bani si materiale pentru parohia pastorita de sfintia sa. Biserica cea noua inchinata Cuviosului Dimitrie cel Nou a fost inaltata pina la cota 6 ^ 33 m, aproape de turla.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu