Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O buzoianca a tepuit doua firme brailene cu peste 42.000 de lei

Patroana a unei firme din municipiul Buzau, Claudia Calinoiu, in virsta de 30 de ani, a fost trimisa in judecata, pentru pagube insumind 42.861 lei. Ea este acuzata ca a tepuit doua societati comerciale brailene, de la care a achizitionat marfa de sute de milioane de lei vechi.
Primul partener de afaceri tras pe sfoara de afacerista din judetul vecin a fost SC "Apogeus Com" SRL Braila. Pe data de 8 august 2005, precizeaza surse din cadrul Parchetului de pe linga Judecatoria Braila, intre firma braileana si Claudia Calinoiu, in calitate de administrator al SC "Class Discom" SRL Buzau, s-a incheiat un contract de afaceri, avind ca obiect livrarea de marfuri contra-cost, beneficiar fiind societatea inculpatei. Cum modalitatea de plata stabilita a fost cea a cec-ului, in lunile octombrie-noiembrie 2005, Calinoiu a emis patru file cec in valoare de 20.580,75 lei, fara a avea disponibilul necesar in contul deschis la "Libra Bank" - Sucursala Buzau. De altfel, banca o instiintase pe patroana ca se afla in interdictie bancara. Intrucit nu si-a recuperat paguba, SC "Apogeus Com" SRL Braila s-a constituit parte civila in proces.
In mod asemanator, in luna septembrie 2006, intre SC "Ecliplast" SRL Braila si SC "Covalex Power" SRL Buzau, administrata de aceeasi Claudia Calinoiu, s-au derulat relatii contractuale, prima livrindu-i celei de-a doua marfuri de 22.280,37 lei. Pentru achitarea contravalorii marfii, buzoianca a emis patru file cec, documente care, fiind introduse la plata, au fost refuzate din start. Motivul: lipsa disponibil. Pe parcursul derularii anchetei penale, Sucursala CEC Buzau a comunicat faptul ca SC "Covalex Power" SRL se afla in incidenta de plata, inca din data de 6 martie 2006. La ora actuala, si cea de-a doua firma tepuita de patroana din Buzau solicita daune civile.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii