Mergi la conţinutul principal

O batrina a fraudat Asociatia de Proprietari 319 Braila cu peste 220 de milioane de lei

La cei aproape 70 de ani ai ei, Livia B. - fost administrator, casier si contabil - a reusit "performanta" de a frauda doua asociatii de proprietari: AP nr. 318 si AP nr. 319, de pe strada General Eremia Grigorescu, cu sute de milioane de lei vechi. In primul caz, ea a fost trimisa in judecata inca din primavara anului trecut, procesul fiind pe rol. In ce priveste Asociatia de Proprietari nr. 319 Braila, Livia B. a fost data pe mina justitiei in urma cu citeva zile, pentru savirsirea infractiunilor de delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Suma totala sustrasa din gestiunea AP 319, de batrina necinstita, a fost de 221.685.000 de lei vechi.
Livia B. a fost administrator, casier si contabil la Asociatiei de Proprietari nr. 319, in perioada ianuarie 2003 - septembrie 2005. Pe data de 20 aprilie 2006, precizeaza acuzarea, reprezentantii asociatiei au formulat plingere penala impotriva fostei adminstratore, pe care o acuza de frauda. Intr-adevar, dupa efectuarea unei expertize contabile, s-a constatat o lipsa in gestiunea AP 319 de 221.685.000 de lei. Delapidarea s-a realizat prin falsificarea documentelor, insusirea directa din incasarile provenite de la locatari (prin neinregistrarea chitantelor in Registrul de Casa), efectuarea unor plati in baza unor acte fictive, simularea unor erori produse intentionat in Registrul de Casa si chiar neglijenta in actele contabile ale asociatiei.
Dupa declansarea cercetarilor, batrina le-a spus anchetatorilor ca a folosit banii sustrasi in interes personal, "pentru ca a avut probleme de sanatate".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro