O puternică avarie la conducta de apă care vine dinspre Gropeni spre Brăila, produsă în urmă cu circa două săptămâni şi trecută sub tăcere de Compania de Utilităţi Publice "Dunărea" Brăila, a inundat o mare parte din islazul satului Urleasca, spre disperarea localnicilor. Oamenii se plâng că nu or să mai aibă unde să îşi ducă vacile şi oile la păscut. "De la jumătatea lunii aprilie, ar trebui să scoatem animalele pe islaz. Unde să le mai ducem, dacă apa bălteşte acolo pe hectare întregi? Pe lângă apa scursă din conducta spartă, s-a mai adăugat şi de la ploile din ultima perioadă şi s-a format ditamai balta, iar Primăria Traianu, de care aparţine satul nostru, nu a făcut nimic. Eu personal am vorbit la ANIF şi mi s-a spus că trebuie dat 2.000 de lei, cât costă energia electrică pentru funcţionarea unei staţii de pompare timp de 12 ore, ca să scoată apa asta din câmp într-un canal de irigaţii. Primarul Nicuşor Abăseacă mi-a zis că n-are de unde să dea banii ăştia, că şi-a luat maşină Duster la Primărie şi nu mai are bani în buget", reclamă Radu Gorgovan, un agricultor din satul Urleasca.
Reporterul nostru a încercat să obţină un punct de vedere de la primarul Abăseacă, însă acesta nu a putut fi contactat telefonic ieri.
În schimb, am luat legătura cu Vasile Turcitu, directorul sucursalei brăilene Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF). Acesta ne-a spus, însă, că nu are cunoştinţă despre problema de la Urleasca. "Pe mine nu m-a anunţat nimeni. Nu ştiu cu cine au luat legătura cei care spun că au vorbit la ANIF. Eu acum aud pentru prima dată despre acest subiect. Mă duc în cel mai scurt timp la faţa locului, pentru a vedea despre ce este vorba", ne-a spus directorul Turcitu.
Peste câteva ore, acesta a revenit telefonic, informându-ne că situaţia urmează să fie rezolvată la începutul săptămânii viitoare. "Într-adevăr, în urma unei avarii la conducta de apă care vine dinspre Gropeni, a fost inundat islazul satului Urleasca. Luni dimineaţă, ANIF va pune la dispoziţie o pompă submersibilă, care va scoate apa din câmp într-un canal de irigaţie. Primăria Traian va trebui să plătească. Pompa va fi conectată la sursa de energie electrică a staţiei de pompare din apropiere, SPP 12B, care aparţine Asociaţiei Utilizatorilor de Apă , deci Primăria Traian va trebui să achite contravaloarea energiei consumate către această asociaţie", a precizat directorul Vasile Turcitu.