Skip to main content

O alee din statiunea Lacu Sarat - oferita ca recompensa celor expropriati abuziv de catre comunisti

O parte din terenul statiunii Lacu Sarat va fi retrocedat in baza Legii 10. Este vorba, mai precis, de aproximativ 1.900 mp, situati pe Aleea Lacramioarelor din incinta statiunii, care vor fi atributi in compensare, in baza Legii 10, persoanelor carora le-au fost preluate in mod abuziv proprietatile de catre comunisti. Asa cum am prezentat si in citeva articole anterioare, proprietarii din Lacu Sarat au solicitat in permanenta retrocedarea terenurilor pe vechile amplasamente si au refuzat despagubirea baneasca oferita de Primarie. Cu toate ca municipalitatea a incercat anul trecut sa le ofere pamint linga baza sportiva din Lacu Sarat, lucru cu care proprietarii au fost de acord, Prefectura s-a impotrivit, motivind ca acelui teren nu ii poate fi schimbata destinatia, desi este nefolosit de ani de zile. Asadar, ieri, consilierii municipali au aprobat trecerea din domeniul public in domeniul privat al terenului de 1.900 mp de pe Aleea Lacramioarelor, in vederea atribuirii lui in compensare. Referitor la acest lucru, primarul Constantin Cibu a precizat ca a decis sa acorde acest teren compact, chiar in statiune, deoarece ar fi fost imposibil sa retrocedeze chiar vechile amplasamente: "Pe multe din vechile amplasamente acum sint ridicate alte constructii. In plus, daca le dadeam in apropierea acestora, am fi farimitat prea mult statiunea. Asa ca am decis sa dam teren asa. Si cu asta basta. Solutia cea mai buna ar fi fost cea cu stadionul acela parasit, dar daca Prefectura nu a vrut....".
Pe de alta parte, consilierul PD Daniel Mitrofan a tinut sa precizeze ca ar fi trebuit gasita o alta solutie pentru proprietarii din Lacu Sarat, deoarece nu crede ca acestia vor obtine acordul de la Mediu pentru a construi acolo: "Nu stiu ce a fost pe vremuri acolo, dar acum e trecuta ca zona verde. Nu stiu ce o sa construiasca acolo. Eu zic ca ar fi trebuit gasita o solutie, iar dezvoltarea statiunii ar trebui gindita foarte bine, pentru ca e o sansa pentru Braila si trebuie exploatata asa cum trebuie. Ar trebui sa gindim un plan de actiune al statiunii si sa dam terenuri in alte parti". Mitrofan a fost insa contrat de consilierul PSD Alexandru Coada , care a tinut sa precizeze ca in contextul in care pe acel teren cindva au fost constructii care au fost darimate abuziv, nu vede de ce Mediul nu ar da aviz proprietarilor: "Eu am copilarit in Lacu Sarat si pot sa va spun ca acolo erau case. Au fost darimate ca nu stiu ce vroiau comunistii sa contruiasca, nu s-a mai facut nimic si au fost trecute ca spatii verzi din oficiu. Dar e dreptul oamenilor si Mediul trebuie sa inteleaga". Din nefericire, nici unul dintre expertii Primariei prezenti la sedinta CLM de joi nu a oferit nici un raspuns legat de acest aspect, iar Directia pentru Protectia Mediului nu avea delegat nici un reprezentant la sedinta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu