Mergi la conţinutul principal

Nume mari la deschiderea oficiala a Academiei de Vara Forum IT

A patra editie a Academiei de Vara Forum IT, eveniment aflat traditional sub auspiciile Comisiei Nationale a Romaniei pentru Unesco, isi deschide portile in mai putin de o saptamina, pe 26 august, ora 16.00, in orasul dunarean. La deschiderea oficiala, gazduita de Teatrul "Maria Filotti" sint invitati: Constantin Ciupagea, consilier de stat - cabinetul primului ministru al Romaniei, Constantin Teodorescu, secretar de stat la Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Varujan Pambuccian, presedintele Comisiei pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor din cadrul Camerei Deputatilor, Eugen Preotu, consilier - Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii, Sergiu Nistor, secretar general al Comisiei Nationale a Romaniei pentru Unesco, presedintele Petre Kovacs si directorul Liviu Dan, din partea Autoritatii Nationale pentru Tineret, primarul municipiului Braila, Aurel Gabriel Simionescu, si viceprimarul Doinita Ciocan, Sanda Foamete, senior manager pe probleme educationale la Microsoft, Claudiu Stoica de la Agentia Nationala Antidrog si Alexandru Mironov, secretar general al Societatii Nationale Spiru Haret.
Aflata in al treilea an de existenta, Asociatia Forum IT continua traditia taberei lansate in 2005 si ridica inca o data stacheta. Pe linga activitatile deja obisnuite - prezentari, conferinte, ateliere de jurnalistica, concursuri hardware si software, dezbateri interactive si sesiuni de schimb de experinta sub sloganul "IT Based Education vs Cyber Threats", Academia de Vara introduce in program un sub eveniment, numit "Design & Discovery Workshop" - un modul educational de formare de formatori, destinat cadrelor didactice de gimnaziu si liceu. Acest modul, organizat in colaborare cu Intel Corporation, va fi sustinut de traineri din Irlanda si are ca scop selectia a doua sau trei echipe de elevi pentru participarea la Tirgul International Intel de Stiinte si Inginerie, desfasurat in SUA, anul viitor.
Primaria Municipiului Braila a contribuit la organizarea spatiilor Academiei de Vara Forum IT 2008, ofera participantilor o excursie pe Dunare si pentru tinerii domiciliati in judetul Braila asigura intrarea gratuita la lucrarile academiei. La eveniment au acces si cadrele didactice, fara limitarea de virsta specificata in ghidul de participare, 14 - 29 de ani. Aportul special oferit de Microsoft si Intel in acest an a facilitat accesul participantilor la eveniment, cele doua companii fiind prezente pe 27, respectiv 28 august. Asus promite o zi de neuitat fanilor harware, prin prezentari, activitati si concursuri, pe durata zilei de 29 august.
Romtelecom va asigura conectivitate la internet, la Teatrul "Maria Filotti", pentru transmisia in direct a Activitatilor Academiei de Vara Forum IT si la Grupul Scolar "Edmond Nicolau" - spatiu de cazare al participantilor, de unde acestia vor putea tine legatura cu familia si prietenii. Cu ajutorul Ines, care a fost alaturi de echipa Forum IT inca de la nasterea acesteia, TechReady.TV va asigura continutul video al prezentarilor academiei, care vor fi transmise prin internet.
Sponsorii evenimentului sint Microsoft, Intel, Asus, Romtelecom, Fightersoft Multimedia, Ines, Academia Cisco Cdredis, Maguay, Nvidia, Romdur Gravura si ChoicelT, carora li s-au alaturat partenerii Smart Point, asociatiile Aries, Scifi Team, Arena Cyber League si ROclockers, dar si partenerii media: Computer Bild, PC World, PC Magazine, Agora News, Computer World, Network World, ArenaIT, Softpedia si cotidianul "Obiectiv-Vocea Brailei".
Evenimentul Academia de Vara Forum IT este organizat cu sprijinul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, al Autoritatii Nationale pentru Tineret si al Primariei municipiului Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu