Mergi la conţinutul principal

Număr record de îmbolnăviri Covid-19 la Brăila

* ieri au fost 327 de cazuri pozitive, cel mai mare număr consemnat la Brăila de la începutul pandemiei * recordul precedent a fost pe 15 octombrie, cu 324 de cazuri * atunci, în spitalele brăilene erau internați 322 de pacienți, de patru ori mai mulți decât la ora actuală, când în secțiile Covid sunt 84 de pacienți * se dovedește astfel că varianta Omicron este mai puțin agresivă decât varianta Delta * din păcate, însă, încă mai sunt decese cauzate de Covid-19

 

Numărul cazurilor pozitive Covid consemnate la Brăila, miercuri, 2 februarie, a fost aproape dublu față de ziua precedentă. Astfel, dacă marți, 1 februarie, fuseseră raportate 178 de cazuri, ieri au fost 327, putându-se vorbi despre un adevărat record, de la începutul pandemiei, în județul nostru. Recordul precedent fusese consemnat anul trecut, pe data de 15 octombrie, în plin val 4, când s-au înregistrat 324 de cazuri. Tot ieri, numărul persoanelor infectate cu Covid care au avut nevoie de internare în spital a crescut la 84, de la 56 de pacienți care erau internați cu o zi în urmă. Se poate spune, totuși, că, spre deosebire de valul 4, când dominantă era varianta Delta, numărul spitalizărilor se menține scăzut. Prin comparație, pe 15 octombrie, la precedentul record de cazuri, erau internați în spitalele brăilene 322 de pacienți, de circa patru ori mai mulți decât sunt la ora actuală, când varianta dominantă este Omicron. Din fericire, ieri nu a mai fost niciun deces cauzat de Covid-19. Din acest punct de vedere, a fost o zi bună, însă lucrurile nu au stat la fel de bine marți, 1 februarie, când au fost raportate cinci decese ale unor persoane ce fuseseră confirmate ca fiind infectate cu Covid-19 și al căror organism nu a putut face față virusului SARS-CoV-2, indiferent de tulpinele aflate acum în circulație.

În ceea ce privește persoanele carantinate la domiciliu, ca posibile purtătoare de boală, la Brăila erau ieri 537, alți 67 de brăileni fiind izolați la domiciliu, după ce fuseseră depistați pozitivi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro