Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Nu-mi vine sa cred. Am reusit sa string cei 5.000 de euro"

Cristina Ceaus si-a vazut implinita cea mai arzatoare dorinta. A reusit sa stringa cei 5.000 de euro care ii erau necesari pentru a aduce in tara corpul neinsufletit al tatalui sau. La realizarea dorintei a contribuit esential omul de afaceri George Puscasu, patronul firmei "Construct P&G". Acesta i-a oferit 1.500 de euro. "Am citit in “Obiectiv” despre necazurile prin care treci si am vrut sa te ajut. Am si eu un baiat si imi dau seama cit de greu iti este si de aceea am hotarit sa te ajut sa aduni suma necesara. Stiam ca iti mai trebuiau 1.200 de euro, dar am considerat ca vei avea nevoie de multe lucruri si am mai pus inca 300 de euro. Daca vreodata vei avea nevoie de ceva, sa ma cauti si in masura in care se poate, voi incerca sa te ajut", i-a spus, ieri, omul de afaceri George Puscasu, Cristinei, atunci cind i-a oferit cei 1.500 de euro. Vizibil emotionata, Cristina isi framinta miinile continuu si nu putea sa spuna altceva decit: "Multumesc, multumesc foarte mult". Cuvintele erau neputincioase in fata avalansei de sentimente care o copleseau. Durerea pierderii tatalui, singurul parinte, fusese ascunsa undeva si toate energiile se canalizasera spre stringerea celor 5.000 de euro. Acum, cind si-a dat seama ca a strins banii si trupul tatalui ei va fi adus acasa, nici nu stia ce sa faca, sa rida sau sa plinga. La finalul intilnirii, George Puscasu i-a oferit fetei un trandafir pentru 8 Martie. Impreuna cu Cristina a fost si o prietena, colega de clasa, Diana Mocanu, cu care s-a imbratisat si careia i-a soptit printre lacrimi. "Am reusit! Il pot aduce pe tata acasa". S-au imbratisat si apoi au plecat de mina spre casa. "Acum, mama vitrega va pleca sa-l aduca. Trebuie sa-l recunoasca, trebuie indeplinite anumite formalitati, ritualuri crestine, apoi il va aduce acasa. Daca as fi avut acte m-as fi dus si eu, dar asa trebuie sa astept. Va multumesc mult ca m-ati ajutat", a spus Cristina. Diana Mocanu a povestit ca ea si colegii de clasa ai Cristinei au pornit si ieri la strins de bani si era multumita pentru ca reusisera sa stringa 1.000 de lei. "Oamenii erau mai deschisi acum. Citisera in ziar. Aveam si noi un exemplar, dar cei mai multi stiau despre ce este vorba si ne dadeau bani. Multumim ca ne-ati ajutat".

Vicepresedintele CJ, Niculina Moisescu, i-a promis fetei ca o va ajuta si in viitor

La sediul redactiei noastre am mai primit ieri inca 1.000 de euro oferiti de o persoana care a detinut o pozitie importanta in mass-media si care a dorit sa-si pastreze anonimatul, cei 300 de euro promisi de deputatul Mihai Tudose, alti 500 de lei oferiti de presedintele organizatiei municipale a PRM, Mihai Danut, inca 300 de lei de la presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu si alti 200 de lei de la vicepresedintele Consiliului Judetean, Niculina Moisescu. "In aceasta dimineata am mai dat 500 de lei unui tinar care are neaparata nevoie de o operatie in Mexic si nu prea mai am bani, dar o ajut cu cit pot. Nu este mult, dar atit pot acum. Pe viitor, daca Cristina sau bunicii ei vor avea nevoie de ceva, o voi ajuta. Chiar daca nu voi mai fi la Consiliul Judetean, mi se va termina mandatul, voi face tot ce pot pentru ea cu sprijinul Ligii Femeilor", a spus Niculina Moisescu, vicepresedintele CJ.
La redactie au mai trimis bani directorul Directiei Arhivelor Statului, Giani Olteanu si directorul Centrului de Creatie, Maria Puscaciu, fiecare oferind cite 50 de lei. Si presedintele PNG filiala Braila, Ionel Alexandru, s-a tinut de cuvint si a luat legatura cu fata, oferindu-i un ajutor financiar.
Cristina Madalina Ceaus este eleva in clasa a VIII-a la Liceul "Panait Cerna". Este crescuta de la aproape trei ani de bunici, de cind mama sa a parasit-o. Tatal, Gabi Ceaus, i-a fost mereu aproape, a facut tot ce i-a stat in putere sa-i asigure cele necesare, atit material, cit si spiritual. Din pacate, situatia economica generala l-a determinat sa-si caute de lucru in Spania, pe santierele de constructii de acolo. Era un muncitor priceput. In ultimele luni lucrase pentru un patron care refuza sa-i dea banii promisi, 6.000 de euro. De necaz ca nu putea sa-si ajute familia, care pe linga cheltuielile inerente trebuia sa achite si datorii facute pentru inmormintarea fratelui sau, Gabi Ceaus a facut infarct si a murit. Pentru a-i putea fi repatriat trupul, Cristina, mama si sora ei vitrega aveau nevoie de 5.000 de euro. Cu eforturi deosebite, colegii de clasa, mama si sora ei au reusit sa stringa pina joi aproape 3.800 de euro. Dupa implicarea ziarului nostru, s-a strins suma necesara pentru repatrierea trupului lui Gabi Ceaus si i-au mai ramas si ei ceva bani cu care sa se descurce in lunile urmatoare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii