Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Nu mi-e teama de morti, mai teama mi-e de vii"

S-a mutat dintr-un cavou, la Spitalul 3, pentru citeva nopti. Un boschetar de 60 de ani, care a fost scos de catre jandarmii braileni din cavoul in care locuieste de citiva ani, a fost dus la spital, pentru a fi examinat si tratat. Traian Iatica isi petrece zilele si noptile dupa acelasi tipic: ziua cerseste, pe inserat se infunda intr-un bar, unde bea banii adunati, iar cind suna ora inchiderii, se duce acasa, adica intr-un cavou din cimitirul "Sfintul Constantin", unde doarme, pina dimineata. In noaptea de 24, spre 25 ianuarie, jandarmii i-au batut "la usa", si l-au strigat indelung, pina sa reuseasca sa-l trezeasca din somnul sau adinc. Rugat sa iasa din cavou, pentru a sta de vorba cu oamenii legii, batrinul s-a ridicat din cripta de linga cei doi morti care-si dormeau somnul de veci si a iesit la lumina. Acesta a declarat ca sta de multi ani acolo si ca, pentru el, este un culcus ca oricare altul: "Am venit aici acum citiva ani, si mi-am facut culcus. Nu mi-e teama de morti, mai teama mi-e de vii. Ce sa-mi faca mortii? Viii, in schimb, imi fac rau, ca de multe ori mi s-au furat lucrurile pe care le aveam aici, adunate din diverse locuri. Nu am familie, nu mai am de mult serviciu si traiesc din ce primesc, din mila, de la oameni. E adevarat ca nu este cine stie ce placere sa dormi in cimitir, dar unde sa ma duc? Aici, cel putin, este putin mai cald decit afara, sub cerul liber. Si daca vreti sa stiti, eu sint un veteran al cimitirului, eu l-am ingropat pe cel mai vechi boschetar din cimitirul "Sfintul Constantin!"".
Batrinul le-a declarat jandarmilor ca este dispus sa mearga la un adapost de noapte, dar este convins ca mare lucru nu o sa se rezolve, fiindca nu va fi tinut acolo pentru totdeauna, si tot in cavoul lui va trebui sa se intoarca. El a mai spus ca nu are nici acte, un motiv in plus sa se teama ca nu-l va primi nimeni, la vreun adapost. Impresionati de povestea batrinului si de lacrimile acestuia, jandarmii l-au dus pe acesta la Spitalul 3, unde a fost consultat, a primit ingrijirile medicale necesare, urmind a fi tinut acolo citeva nopti, pina se mai incalzeste vremea.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii