Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Nu mai toleram taraganarea privatizarii "Laminorul""

Organizatia sindicala reprezentativa din cadrul SC "Laminorul" este ingrijorata de intirzierea semnarii contractului de privatizare cu singurul ofertant - "Donau Commodities" din Bucuresti. Liderul organizatiei ne-a declarat ca este nemultumit de faptul ca se tergiverseaza finalizarea procedurilor, cu atit mai mult cu cit motivele acestor intizieri nu ii sint cunoscute. "Consideram ca in conditiile in care atit Autoritatea de privatizare, cit si ofertantul mai intirzie privatizarea din motive independente de sindicat si generate de tactica de negociere a partilor, ne indreptateste sa declansam miscari de strada. De aproape o luna de zile nu mai avem de munca, iar situatia nu poate continua", a declarat presedintele Sindicatului "Metal 94", Constantin Iarca. De asemenea, sursa citata a precizat ca o decizie in acest sens va fi luata abia dupa ce va purta o serie de discutii cu reprezentantul Guvernului in teritoriu, prefectul judetului, Nicolae Mitroi, precum si cu factori decizionali din cadrul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). "Daca o sa sesizez ca se fac pasi in sensul urgentarii finalizarii procesului de privatizare vom anula miscarile de protest, daca nu vom iesi in strada", a avertizat Iarca.
Important de mentionat este ca in linii mari, ofertantul - "Donau
Commodities" din Bucuresti - si AVAS au stabilit conditiile in care
partile sint dispuse sa accepte semnarea contractului de privatizare insa a ramas ca ofertantul sa finalizeze negocierile si cu creditorii societatii brailene pentru a evita situatii in care acestia sa declanseze proceduri de executare silita dupa privatizare. Potrivit informatiilor prezentate pe pagina de web a Ministerului Finantelor, in cazul unitatii brailene, principalul creditor il reprezinta Finantele Publice care au de recuperat circa 6,33 milioane RON (63,3 miliarde lei vechi), reprezentind datoria SC "Laminorul" catre bugetul de stat consolidat, din care 353.339 RON - datoria catre bugetul asigurarilor pentru somaj, CAS - 810.845 RON, 2.507.831 RON - obligatii restante la bugetul asigurarilor sociale de stat si 2.666.002 RON - datorie catre bugetul de stat.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii