Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Nu e loc de razboaie, ci doar de sarbatoare"

Meciul Rapid - Steaua din prima mansa a sferturilor de finala ale Cupei UEFA ar trebui sa fie un prilej de sarbatoare si nu unul pentru razboaie, a declarat, marti, antrenorul formatiei giulestene, Razvan Lucescu, in cadrul unei conferinte de presa.
"Trebuie sa fim constienti de faptul ca este prima oara in istoria fotbalului romanesc cind doua formatii se intilnesc intr-o competitie internationala la acest nivel. De aceea la acest meci nu e loc de razboaie si lupte, e loc doar de sarbatoare", a afirmat Lucescu.
Tehnicianul a precizat ca priveste cu speranta dubla mansa cu Steaua, pe care o considera un singur meci de 180 de minute. "Suntem mindri si bucurosi ca vom juca in sferturi si nerabdatori sa intilnim Steaua. Nu am raspuns in ultima perioada declaratiilor facute de oficialii gruparii din Ghencea din respect si nu din frica, asa cum au incercat unii sa insinueze. Sper sa ne calificam dupa acest joc de 180 de minute. Pentru noi nu e atit de important sa nu primim gol acasa, ci sa obtinem calificarea", a adaugat antrenorul echipei giulestene.
Riscul de a fi suspendati la meciul retur daca vor primi cartonase galbene in partida de joi la care sint supusi noua dintre jucatorii formatiei Rapid il preocupa pe Razvan Lucescu.
"Ar putea fi o problema cu galbenele, dar pe de alta parte de fiecare data cind am apelat la jucatorii care nu sint titulari acestia s-au ridicat la nivelul celor care au lipsit. Bineinteles ca pot exista provocari din partea adversarilor pentru ca jucatorii nostri sa primeasca galbene, insa noi trebuie sa fim inteligenti si sa nu raspundem. Oricum, tensiunea acestui meci nu poate fi mai mare decit la meciurile anterioare din Cupa UEFA", a adaugat Lucescu.
Tehnicianul a explicat ca arbitrajul la meciul cu Steaua nu ar trebui sa preocupe pe nimeni, chiar daca brigada este din Germania, tara ale carei reprezentante, Hertha Berlin si Hamburg SV, au fost eliminate de Rapid in 16-imile, respectiv optimile Cupei UEFA.
"Nu cred ca vor avea resentimente. E cu atit mai bine ca e arbitru german. Nu poate spune cineva ca nemtii vor arbitra in favoarea uneia sau alteia dintre echipe. Nu cred ca isi vor permite sa isi bata joc in sferturile de finala de doua echipe", a afirmat antrenorul rapidist.
Razvan Lucescu a mentionat ca la meciul cu Steaua nu va purta fular, chiar daca la precedentele partide din Cupa UEFA acesta i-a purtat noroc. "Nu stiu daca a fost superstitie neaparat. Poate manusile albe au fost cele norocoase pina acum. Nu, nu sint absurd, pentru ca acum fularul nu-si mai are rostul. Sper sa cistigam si fara fular", a explicat Lucescu.
Daniel Niculae a scris in timpul conferintei de presa pe o hirtie scorul cu care crede ca se va termina partida de joi cu Steaua, dar nu a dorit sa-l faca public. "Cred in acest scor si cred ca prin jocul nostru vom putea trece mai departe", a spus Niculae.
Rugat sa faca un clasament al echipelor intilnite pina acum de Rapid in Cupa UEFA din punct de vedere valoric, atacantul rapidist a pus in capul listei formatia olandeza Feyenoord Rotterdam, urmata de Hamburg SV si Hertha Berlin. "Pe Steaua nu o pun pentru ca inca n-am jucat cu ei", a adaugat jucatorul rapidist.
Portarul Danut Coman considera ca echipa Rapid trebuie sa ramina in continuare fara gol primit pe teren propriu in Cupa UEFA, dar a mentionat ca "cea mai importanta este calificarea in semifinale".
Echipa Rapid va intilni formatia Steaua, joi, de la ora 20.45, pe stadionul "Giulesti - Valentin Stanescu" in cadrul primei manse a sferturilor de finala ale Cupei UEFA.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii