Mergi la conţinutul principal

"Nu e drept sa se reduca numarul asistatilor de la cantinele sociale!"

Consilierul municipal PSD Doru Damian apreciaza drept nepotrivita atitudinea primarului Constantin Cibu, referitoare la asistatii cantinelor sociale si beneficiarii venitului minim garantat. Damian crede ca nu este tocmai potrivit sa fie taiati de la portie unii dintre acesti oameni, din simplul motiv ca Primaria nu mai are bani la capitolul "asistenta sociala", ci trebuia sa se asigure un buget mai mare, din timp: "Vom diminua numarul persoanelor care beneficiaza de hrana la cantina sociala, spune domnia sa, si vom elimina beneficiarii ajutorului social care nu presteaza orele de munca in folosul comunitatii. Poate ca printre acesti oameni s-or fi strecurat si unii care au venituri mai mari decit cele declarate, dar marea masa sint pauperi, si daca le refuzi si acest minim de ajutor din partea comunitatii, situatia pentru ei va deveni catastrofala. Mai mult decit atit, eu am atras atentia de la fundamentarea bugetului, cind pentru acest domeniu s-a alocat o suma absolut insuficienta, care reprezenta numai banii primiti de la Guvern. Or, prin Legea 416, Consiliul Local are obligatia sa asigure cu prioritate din bugetul local fonduri pentru plata drepturilor prevazute de legea venitului minim garantat, si primarul raspunde, prin dispozitie imperativa, de plata acestor drepturi. Deci domnia sa nu se poate spala pe miini, ca Pilat din Pont, referitor la aceasta categorie sociala, pentru ca ea ne apartine noua, brailenilor, si acesti oameni saraci sint ai comunitatii si nu ne este indiferent ce se intimpla cu ei. Daca nu au fost luate masuri, sa fie pusi la punct, si sa efectueze cele 72 de ore in folosul comunitatii, asta este dovada modului in care Primaria stie sa-si organizeze activitatea. Daca exista deficiente in aceasta privinta, domniile lor raspund de modul in care au dus la indeplinire prevederile legii".
Amintim ca primarul Constantin Cibu a anuntat, recent, ca va proceda la diminuarea numarului asistatilor de la cantinele sociale, si a beneficiarilor de venit minim garantat, dat fiind ca fondurile destinate asistentei sociale, pe acest an, s-au cam terminat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro