Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Nu am facut politie politica, dar s-ar putea sa am dosar de urmarire"

In urma cu citeva saptamini, sindicatele din invatamint au solicitat Colegiului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) sa faca publice dosarele tuturor persoanelor cu functii de conducere din sistemul de invatamint, adica directorii din Ministerul Educatiei si sefii inspectoratelor scolare. Ca urmare, se va verifica si situatia sefului de la Inspectoratul Scolar, prof. Lilliana Tudoran.
"Atunci cind am ocupat aceasta functie am dat declaratie ca nu am facut politie politica. Eu nici membru de partid nu am fost decit din 1987, pentru ca pe vremea aceea nici macar gradele nu puteai sa ti le dai daca nu erai membru al PCR. Nu stiu daca am fost urmarita, dar s-ar putea sa fi fost", a spus inspectorul scolar general Lilliana Tudoran.
Seful Inspectoratului Scolar crede ca este posibil sa aiba dosar de urmarire, pentru ca in timpul facultatii, in anul III, purta un medalion de aur, de 24 de carate, si i l-a remarcat un profesor. Dupa aceea a fost chemata la Militie pentru medalion si a fost obligata sa-l doneze muzeului pentru ca era obiect de patrimoniu. "Pe una dintre fete medalionul ii avea pe Sfintii Petru si Pavel, era foarte frumos, semana cu cocosel de aur. In locul lui mi-au dat un lantisor, dar daca as avea posibilitatea sa recuperez acel medalion as face-o. Era foarte frumos si avea valoare sentimentala pentru mine. Nu stiu daca am dosar din cauza acelui medalion, dar stiu sigur ca pe atunci, in fiecare scoala exista o personaa care raporta mai departe tot ce se intimpla", a mai spus inspectorul scolar general Lilliana Tudoran.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii