Mergi la conţinutul principal

Noul Mers al Trenurilor pentru Gara CFR Brăila

* primul tren spre București este de rang InterRegio și pleacă la 5.58 * trenul spre Brașov circulă la aceeași oră: plecarea din Brăila este la ora 07.27, iar la întoarcere garează la ora 21.58

 

CFR Călători a trecut la Noul Plan de Mers al Trenurilor, valabil până în decembrie 2022, iar așa cum v-am obișnuit, și în acest an cotidianul “Obiectiv Vocea Brăilei” vă prezintă noul orar de circulație pe calea ferată, pentru stațiile Brăila, Barboși și Făurei.

Ca o privire de ansamblu aspura noului orar, după cum a explicat compania, în această iarnă, au fost reintroduse Trenurile Zăpezii, către cele mai căutate destinații turistice montane din țară. De asemenea, în perioada estivală va veni rândul Trenurilor Soarelui care vor asigura legătura cu litoralul românesc.

În ediția de astăzi vă prezentăm tabloul de garare trenuri în stația Brăila (plecări - sosiri), urmând ca, în următoarele ediții, să publicăm și pentru celelalte stații CFR menționate anterior.

Astfel, tabloul de garări aflat în vigoare cuprinde în total 30 trenuri (inclusiv cele cu caracter facultativ) atât de rang Regio - în general pe relația Galați - Făurei și Galați - Buzău și retur, dar și de rang InterRegio pe relațiile Galați - București Nord, Galați - Brașov, Galați - Constanța (în perioada estivală) și Mangalia - Iași.

Pentru cei interesați, primul tren spre București, de rang IR, pleacă la ora 05.58 din stația Brăila, iar la întoarcere ultimul tren dinspre capitală va ajunge la 21.03. Compania de transport privat Transferoviar Călători (TFC) operează două perechi de trenuri pe relația Galați - București Nord, plecările fiind programate din Brăila la 08.24 (cu sosire în București la 11.33) și 17.52 (circulă doar duminica, mai puțin în lunile iulie și august), iar la întoarcere sosirea fiind la 18.31 și la 01.04 (circulă doar duminica, mai puțin în lunile iulie și august).

Trenul de Brașov (IR 1732) trece prin Gara CFR cam la aceeași oră cu care călătorii s-au obișnuit: sosire la 07.25, cu o perioadă de staționare de 2 minute, iar la întoarcere garează la 21.58.

Prin noul Mers al Trenurilor, în perioada estivală se va realiza legătura directă a orașelor Galați, Brăila, Ianca și Făurei cu litoralul, mai precis cu orașul Constanța, prin trenul InterRegio 1970 cu plecare din Brăila la 06.16, iar la întoarcere IR 1972, cu sosire în Brăila la ora 21.48.

CFR Călători a comunicat că va menține ofertele comerciale prin care acordă reduceri la transportul feroviar atât intern cât și în cel internațional. Distribuția de bilete se va asigura prin canalele existente: on-line, stații și agenții, automate de vânzare.

Pentru cei interesați, broșura “Mersul Trenurilor de Călători 2021 - 2022” poate fi achiziționată din principalele stații și agenții CFR din București și din țară. Deoarece conținutul poate fi modificat, CFR îndeamnă totuși călătorii să solicite informații cu privire la mersul trenurilor de la stațiile și agențiile CFR, sau să acceseze site-ul www.cfrcalatori.ro, înainte să-și programeze călătoria.

Tabelul cu noul mers al trenurilor poate fi găsit în ediția print a cotidianului Obiectiv Vocea Brăilei, în pagina 7.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu