Mergi la conţinutul principal

Noul arhitect şef al municipiului, Corina Elena Anghelescu, a început oficial serviciul

• luni, 10 septembrie, primarul Marian Dragomir a semnat dispoziţia privind numirea ei pe funcţie • ieri, consilierii municipali au participat la o şedinţă de îndată pentru a aproba câteva proiecte privind comisiile din care va face parte  • printre altele, aceasta a fost numită preşedintele Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi de Urbanism

 

Noul Arhitect Şef al Municipiului, Corina Elena Anghelescu, a venit la Primăria Brăila şi a început să îşi preia din atribuţii. Mai exact, după ce a promovat în august concursul organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) Bucureşti, Anghelescu s-a prezentat la Primăria Brăila începând de săptămâna trecută, însă abia pe 10 septembrie primarul Marian Dragomir a semnat oficial decizia privind numirea sa pe funcţie. Ieri, în cadrul unei şedinţe de îndată a CLM Brăila, ce a avut loc în Sala 404 a Palatului Administrativ, Corina Anghelescu a fost prezentată pentru prima oară consilierilor. Concret, aceştia au avut de aprobat mai multe proiecte privind comisiile din care noul Arhitect Şef al Municipiului va face parte de acum înainte.

Cel mai important lucru este că noul arhitect şef a fost numit preşedintele Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi de Urbanism. Această comisie a fost înfiinţată în martie 2005, când preşedinte era Marcel Marinescu, însă de-a lungul timpului a suferit mai multe modificări de componenţă. În mai 2010 poziţia de preşedinte a fost preluată de fostul Arhitect Şef, Marian Ion. Pe lângă Anghelescu, din Comisia de Amenajare a Teritoriului şi de Urbanism mai face parte ca vicepreşedinte arh. Emil Gherman, alţi 10 membri arhitecţi şi un secretar.

Tot cu această ocazie, Anghelescu a primit girul consilierilor municipali pentru a face parte dintr-o serie de alte comisii: una care priveşte “Aprobarea novării contractelor de concesiune ce au ca obiect bunuri imobile ce aparţin domeniului privat al Municipiului Brăila, în contracte de vânzare cumpărare”; comisia de licitaţie pentru constituirea dreptului de superficie, cu titlu oneros, asupra terenurilor aparţinând domeniului privat al Municipiului Brăila; Comisia specială pentru reactualizarea inventarului domeniului public al Municipiului Brăila; precum şi din Comisia de licitaţie pentru închirierea terenurilor aflate în proprietatea publică a Municipiului Brăila.

Consilierul PND Adrian Traian a fost singurul care a solicitat să o cunoască pe Anghelescu. Noul Arhitect Şef s-a prezentat, însă nu a ţinut niciun fel de discurs. Consilierii i-au urat succes în activitatea viitoare.

Toate proiectele privind numirea Corinei Anghelescu în comisii au fost aprobate în unanimitate cu 19 voturi “pentru” din partea consilierilor prezenţi.

 

Cine este Corina Elena Anghelescu

Reamintim că, pe 2 septembrie, imediat ce a primit documentaţia de la ANFP Bucureşti privind faptul că Anghelescu a luat concursul pentru postul de Arhitect Şef al Municipiului Brăila, primarul Marian Dragomir a anunţat venirea acesteia şi ne-a pus la dispoziţie un CV.

Corina Elena Anghelescu (29 ani) este brăileancă şi a absolvit două facultăţi: Facultatea de Administraţie Publică Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Bucureşti (2007 - 2010) şi Facultatea de Arhitectură, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” Bucureşti (2007 - 2013).

Din 2016 este arhitect cu drept de semnătură (Filiala OAR Dunărea de Jos), iar din mai 2018 membru în Registrul Urbaniştilor din România. Potrivit CV-ului pus la dispoziţie de primarul Marian Dragomir, aceasta a făcut practică şi muncă de voluntariat la diferite firme câţiva ani după terminarea studiilor. În iunie 2016 – aprilie 2017 a devenit arhitect cu drept de semnătură în cadrul biroului de proiectare S.C. PATRULIUS şi ASOCIAŢII S.R.L. Bucureşti, după care şef de proiect în cadrul biroului de arhitectură. Din iulie 2018 este arhitect urbanist, stagiar, în colaborare cu biroul de arhitectură S.C. URBAN ARTGRID S.R.L. Bucureşti.

La vremea respectivă, edilul-şef a ţinut să precizeze că aceasta nu are nicio legătură cu fostul director economic al Primăriei, Stoica Anghelescu, şi că este doar o potrivire de nume.

Precizăm că după ce fostul Arhitect Şef al Municipiului Brăila, Marian Ion, s-a transferat la finele lui 2017 pe aceeaşi poziţie, dar la Primăria Sectorului 5 Bucureşti, locul său a fost ocupat interimar de arhitectul Emil Gherman.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro