Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noua pugilisti romani vor incerca sa obtina calificarea la JO-2008 in turneul din Italia

Noua pugilisti romani vor incerca sa isi asigure prezenta la Jocurile Olimpice de la Beijing in primul turneu preolimpic de calificare programat in localitatea italiana Roseto degli Abruzzi, din apropiere de Pescara, in perioada 25 februarie - 1 martie.
Cei noua pugilisti romani care vor pleca, duminica, in Italia, sint urmatorii: Iulius Poczo (categoria 51 kg), Marius Niculescu (54 kg), Vasile Sandu (57 kg), Georgian Popescu (60 kg), Ionut Gheorghe (64 kg), Radu Zarif (75 kg), Constantin Bejenaru (81 kg), Adrian Ciobanu (91 kg) si Razvan Cojanu (a91 kg).
Antrenorul federal Valentin Vrinceanu spune ca cele mai mari sanse sa obtina calificarea la JO-2008 le are Ionut Gheorghe. "Sportivul cu sanse reale de calificare este Ionut Gheorghe, dar ar mai putea sa obtina biletul pentru Beijing si Constantin Bejenaru, Razvan Cojanu sau Iulius Poczo. De altfel, cei patru pugilisti sint sigurii finantati de federatie pentru acest turneu, restul participind pe banii cluburilor la care sint legitimati", a precizat Vrinceanu.
Pentru a obtine calificarea la JO, sportivii romani de la categoriile 51 kg, 60 kg, 64 kg, 81 kg, 91 kg, a91 kg trebuie sa ajunga in finala la turneul din Italia, in timp ce cei de la 54 kg, 57 kg si 75 kg trebuie sa ocupe unul dintre primele trei locuri. Desi in mod normal la box nu se organizeaza finala mica, intre invinsii din semifinale, de aceasta data, la categoriile la care sint cite trei locuri pentru JO, se vor disputa meciuri pentru locul trei.
Ultima sansa de calificare la JO-2008 pentru pugilistii din Europa o reprezinta turneul preolimpic de la Atena (Grecia), programat in perioada 7-14 aprilie. La Atena vor fi cite trei locuri la categoriile 51 kg, 54 kg si 75 kg, in timp ce la 57 kg, 60 kg, 64 kg, 81 kg, 91 kg si a91 kg vor fi cite doua locuri pentru JO.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii