Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noua premii si noua mentiuni la olimpiadele de limbi moderne

In acest an, la olimpiadele de limbi moderne, elevii braileni au obtinut performante deosebite. Inspectorul de specialitate, prof. Mirela Dumitru, a declarat ca este mai mult decit multumita de aceste performante. "Ne mindrim cu ei si le apreciem creativitatea, puterea de munca. Cerintele sint foarte mari la acest nivel si este o performanta chiar obtinerea unei mentiuni, daca se tine cont ca s-a luat mentiune cu media 9.36 la limba engleza", a precizat inspectorul de specialitate, profesoara Mirela Dumitru.
La limba franceza, lotul Brailei a fost format din cinci elevi: Alexandra Ghecenco - a X-a si Daniela Smeu a XII-a - Colegiul "Balcescu", Iulian Mitof - a XI-a si Alexandru Trusca -a XII-a - Colegiul "Murgoci" si Mariana Chirpac - a XI-a - Liceul "Iorga". Toti au avut rezultate bune, patru au reusit sa obtina distinctii. Alexandra Ghecenco, prof. Mircea Spiridon si Alexandru Trusca, prof. Diana Popovici, au obtinut mentiuni, Iulian Mitof invata franceza cu profesoara Ingrid Iavorschi si a reusit sa ia premiul III, iar Mariana Chirpac, de la Liceul "Iorga", care studiaza limba franceza cu profesoara Luminita Gradinaru, a reusit sa realizeze cel mai bun punctaj la clasa a XI-a. Pentru ca i-au lipsit opt sutimi, ea nu a putut primi totusi premiul I, care se acorda numai pentru medii peste 9,50, insa a luat premiul II. "Am participat pentru prima data la olimpiada nationala si din punctul meu de vedere subiectele au fost accesibile. Au avut aceeasi structura ca la faza judeteana si acest lucru m-a ajutat. Am avut mai putine emotii, am reusit sa ma concentrez mai bine. La realizarea eseului cu tema "Arta de a trai la romani" m-a ajutat mult si faptul ca la clasa s-a pus accent exact pe traditiile romanesti. Concurentii au fost puternici, nu ma asteptam sa ies prima, in conditiile in care a participat si un elev care a trait patru ani in Franta si care anul trecut a avut rezultate foarte bune. Mai departe mi-as dori, daca va fi posibil, sa studiez o specialitate franceza-engleza sau altceva cu franceza, vom vedea ce va oferi anul viitor Universitatea din Bucuresti", a spus eleva Mariana Chirpac. Profesoara sa, Luminita Gradinaru a spus ca Mariana este o eleva exceptionala, are note foarte bune la toate disciplinele si ca este o placere sa lucreze cu asemenea copii. "Ne bucuram ca asemenea rezultate apar la specializarea filologie, la limba franceza, pentru ca astfel poate mai iesim din conul de umbra in care am intrat. Peste doi ani, filologia, limba franceza, o sa dispara. Numarul de ore se diminueaza, in timp ce orele de limba engleza cresc foarte mult. Este pacat ca s-a renuntat la filologie, in favoarea specializarii stiinte sociale care nu este nici cal, nici magar. Este pacat ca s-a luat o asemenea decizie, mai ales ca atunci cind s-a hotarit in sedinta Consiliului Profesoral nu erau cadre didactice de la profilul uman care sa-si poata sustine punctul de vedere. Mai mult, la clasele de matematica-informatica sint si probleme de disciplina, in timp ce la clasele de uman copiii sint foarte cuminti si acum au obtinut si performante", a spus profesoara Luminita Gradinaru.

Sapte premii si trei mentiuni la faza nationala a Olimpiadei de limba rusa

Limba rusa a fost de departe cea mai prolifica olimpiada. Din cei 12 elevi de la liceu, opt au obtinut premii. Braila a fost reprezentata de Ina Puscas, Natalia Novac, Elena Tasci, Alexandra Macsim si Anastasia Covrig, toate de la Liceul Pedagogic, Iuliana Oprea de la "Murgoci", Grigore Oprea de la Grupul Scolar "Brancoveanu", Mihail Rotari, Paul Petrov si Elena Gatcan de la Liceul de Arta, Claudia Ivanov si Cristian Fadei de la Grupul Scolar "Ana Aslan". Cu premiul I au fost rasplatiti elevii: Ina Puscas si Elena Tasci, premiul II l-au obtinut elevele Natalia Novac si Anastasia Covrig, toate patru fiind indrumate de prof. Maria Stefan, iar premiul III l-a obtinut Iuliana Oprea, prof. Mihai Chirsanov, si Mihail Rotari, prof. Petrica Plopeanu. Cu mentiuni speciale au fost rasplatiti elevii: Grigore Oprea, prof. Nicolita Negoita, si Elena Gatcan, prof. Petrica Plopeanu. La limba rusa materna la nivel gimnazial, Braila a fost reprezentata de zece elevi, cei mai buni de la Scoala nr. 21: Cati Andrianof, Florentina Fulger, Ancuta Ivanov, Marina Sacolic, Claudia Snagoveanu, Iulia Ivan, Iuliana Ivanov, Paulina Podgoreanu, Ivan Iugurof si Iulia Niftode. Desi toti au obtinut punctaje bune, doar Iulia Ivan a reusit sa obtina premiul I la clasa a VIII-a, iar Claudia Snagoveanu, clasa a VII-a, a obtinut mentiunea a doua.
La limba engleza toti cei patru elevi care au reprezentat Braila s-au remarcat prin punctaje foarte bune. Adriana Adetu, de la "Murgoci", care studiaza cu profesoara Rodica Neagu, a obtinut mentiune, iar ceilalti trei elevi mentiuni speciale: Anca Cotet de la "Iorga", prof. Laura Nistor Cernica, Simina Dobrescu de la "Murgoci", prof. Elena Dumitriu, si Emil Anghene de la "Iorga", prof. Virgil Atanasiu.
La limba germana, Braila a fost reprezentata de doua eleve care au realizat punctaje frumoase, dar acestea nu le-a permis si obtinerea unor premii sau mentiuni: Anca Ioan de la "Iorga" si Madalina Paslaru de la "Balcescu".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii