Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nou fragment din Cartea Junglei

Cind "parintele Constitutiei", Antonie Iorgovan, o califica pe Monica Macovei drept ierbivora, am inteles clar cine sint carnivorele in jungla politicii din Romania si cita foame le provoaca lipsa ciolanului. Cind si-au strins haitele si au iesit la atac dupa o perioada in care si-au lins ranile, schimbindu-si cameleonic culoarea, amestecindu-se cu necrofagele si behaind inselator precum mioarele, a existat o clipa in care as fi putut sa cred ca avintul PSD impotriva ministrului Justitiei nu este doar o incercare magareasca de a pune friu unui armasar care a inceput sa loveasca, in sfirsit, cu copitele in vizuina coruptiei.
Nu o fi ministrul Macovei o gazela frumusica numai buna de impaiat, de dus la zoo ori de luat acasa, dar conjuratia de carnivore strinsa impotriva ei ma face sa cred ca, mai degraba, ceea ce a facut decit ceea ce nu a facut pina acum in domeniul Justitiei este lucrul care ii supara pe Cei Ce-si Arata Coltii si ca, in fond, incercarea de impunere a domniei Legii este cea care strica linistea junglei. Inversunarea cu care parlamentarii s-au opus infiintarii Agentiei Nationale de Integritate in forma propusa de Macovei este cel mai graitor exemplu in sprijinul acestui fapt.
Ieri, Curtea Constitutionala le-a dat o palma peste bot celor care sperau ca vor servi la cina carne de ierbivora. Institutia a decis ca ministrul Justitiei nu trebuie revocat din functie, in urma adoptarii, in Senat, a motiunii impotriva sa. Ca, in fond, pretentiile aliantei PSD-PRM-PC sint anticonstitutionale. Solutia Curtii il pune, fara indoiala, la grea incercare pe prim-ministrul Tariceanu, caruia, se stie, numai draga nu-i este Monica Macovei si caruia motiunea opozitiei, cu care au votat si unii parlamentari ai puterii, ii ridica mingea la fileu, fiind un bun prilej de a da cu ierbivora de pamint intr-un mod legitim. Tariceanu se afla, prin urmare, in postura de a accepta, in continuare, in cabinetul sau, prezenta ministrului care a dat publicitatii interventiile dubioase in cazul Patriciu sau de a-si da, definitiv, arama pe fata. Vom vedea, deci, daca prefera carnea in singe ori daca mai ramine o vreme in turma ierbivorelor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii