Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nou focar de gripa aviara in Peninsula Crimeea

Un nou focar de gripa aviara a fost descoperit in Peninsula Crimeea, din sudul Ucrainei, deja afectata de epidemie, au anuntat, vineri, serviciile veterinare nationale, relateaza AFP.
Testele au confimat ca mai multe pasari domestice au murit de gripa aviara in localitatea Zolotoie Pole, din estul Crimeei.
Autoritatile nu au precizat daca pasarile contractasera virusul H5N1, potential mortal pentru om, dar au declarat carantina in localitate si au inceput eliminarea pasarilor, potrivit sursei.
Prezenta virusului H5N1 in Crimeea a fost confirmata pentru prima data in decembrie 2005, in nord-estul peninsulei. Zeci de mii de pasari de curte au fost eliminate in regiune de la aparitia gripei aviare, la inceputul lunii decembrie.
Virusul H5N1 a provocat moartea a 80 de persoane incepind din 2003, dintre care patru desece s-au inregistrat in ultimele saptamini, in estul Turciei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii