Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nota de 10, obtinuta la faza judeteana de limba rusa

In aceasta perioada, la Braila, s-au desfasurat fazele judeteane ale olimpiadelor de limba rusa materna si moderna. La aceasta olimpiada au participat elevi etnici rusi lipoveni si nu numai, toti avind in comun pasiunea pentru limba si cultura rusa. La olimpiada de limba rusa materna, s-au remarcat pe locuri fruntase elevi ai Scolii nr. 21. Astfel, la clasa a VII-a, Premiul I a fost obtinut de eleva Claudia Snagoveanu, Premiul II a revenit elevei Florentina Fulger, iar Premiul III a fost cistigat, la doar o zecime de punct de Ancuta Ivanov. Cele trei cistigatoare sint indrumate de prof. Maria Stefan. Singura nota finala 10 a fost obtinuta la clasa a VIII-a. Premiul I a fost acordat elevei Iulia Ivan a carei lucrare s-a ridicat, ca valoare, la nivelul maxim posibil, iar Premiile II si III au fost cistigate de elevii Paulina Podgoreanu si Ivan Iugurof, profesor indrumator Mihai Chirasanov.
La Olimpiada de limba rusa moderna, clasa a IX-a, nu s-a acordat decit un Premiu I elevei Elena Tasci, de la Liceul Pedagogic, prof. Maria Stefan si doua mentiuni. Elena Gatcan si Mihail Rotaru, clasa a X-a la Liceul de Arta "Hariclea Darclee" au obtinut Premiile I si II, sub indrumarea prof. Plopeanu, Premiul III la aceasta clasa fiind acordat elevei Maria Costin, de la Colegiul Economic, prof. Mihai Chirsanov. Elev al Grupului Scolar "C. Brancoveanu", elevul Grigore Oprea a obtinut Premiul I la clasa a XI-a, prof. Nicolita Negoita, Premiul II a revenit elevei Iuliana Oprea, de la Colegiul National "Gh. M. Murgoci", prof. Mihai Chirsanov, iar Premiul III elevei Anastasia Covrig de la Liceul Pedagogic, prof. Maria Stefan. Iuliana Oprea s-a remarcat, inca din perioada cind era eleva a Scolii nr. 21, la etapele nationale si internationale de limba rusa. Ea a adus tarii noastre, chiar in urma cu trei ani, medalia de aur. Demn de mentionat este ca atunci, Iuliana Oprea a obtinut 99 de puncte din 100 posibile, performanta nerealizata, la momentul acela, din 1995. La clasa a XII-a, Premiul I a fost acordat elevei Ina Puscas, in timp ce Premiul II i-a revenit elevei Alexandra Macsim. Copiii care au ocupat locuri fruntase la faza judeteana sint calificati la Olimpiada Nationala, de unde speram sa vina cu premii mari.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii