Skip to main content

Noile pasapoarte vor contine amprenta digitala si oculara a titularului

Pina la sfirsitul acestui an vor intra in vigoare pasapoarte noi, ce vor contine date biometrice, reprezentind amprenta digitala si cea oculara a titularului, care vor fi stocate Intr-un microcip integrat In pasaport. Punerea In circulatie a pasapoartelor continind date biometrice reprezinta un angajament asumat de Romania In cadrul Planului de Actiune Schengen. Potrivit acestuia, implementarea sistemului pentru emiterea si gestionarea noilor pasapoarte trebuie realizata In cursul celui de-al doilea semestru al anului 2006.
Producerea unor pasapoarte care sa includa identificatori biometrici si personalizarea centralizata a acestora va conduce la armonizarea standardelor de securitate si protejarea acestora Impotriva falsificarii. Pasapoartele vor fi personalizate centralizat de catre Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat", sub supravegherea structurilor specializate din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) si Ministerului Afacerilor Externe. MAI va Intocmi caietul de sarcini privind elementele de securizare ale documentului, iar selectia firmelor pentru executarea pasapoartelor se va face prin licitatie publica internationala.
Pasaportul simplu aflat In prezent In circulatie este executat In cooperare cu firma germana Bis Bundesdruckerei. Conform MAI, din aproape 6 milioane de exemplare tiparite din actualul tip de pasaport, care au fost eliberate cetatenilor, nu s-a inregistrat nici un caz de falsificare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu