Dr. Mioara Salcudean lucreaza de 24 ani ca medic anestezist in Maternitate, si cind a fost intrebata la concurs ce inseamna aceasta unitate pentru domnia sa, a raspuns "o parte din viata mea". A mai trecut printr-un concurs de director al Spitalului de Obstetrica-Ginecologie, dar apreciaza ca acesta a fost mult mai dificil decit cel sustinut in 2004: "Acest concurs nu mi-a permis, pina la ultima proba, sa ma consider cistigatoare, chiar daca, dupa prima proba ramasesem singura candidata pentru acest spital. A doua proba, sustinerea proiectului, a fost destul de dificila si de grea, iar la interviu am avut emotii foarte mari. La interviul de selectie nu stii niciodata ce te intreaba, nu te poti prezenta cu niste raspunsuri fabricate, pentru ca nu poti sa pacalesti o comisie formata din 9 membri, care iti adreseaza de multe ori intrebari incrucisate, de aceea m-am prezentat asa cum sint eu si se pare ca am reusit sa-i conving ca merit un nou mandat. Cu siguranta, pe mine m-a ajutat foarte mult experienta celorlalti ani, din 2001 sint pe functii de director sau manager si am acumulat foarte multa experienta, am invatat si din succese si din esecuri. Ma bucur ca am cistigat acest concurs, pentru ca inca mai am niste proiecte in derulare pentru reabilitarea unitatii si vreau sa le vad realizate".
Cunoasterea spitalului a fost un atu
Ec. Gabriela Moroianu a cistigat postul de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie (TBC) si inca este salariat al Autoritatii de Sanatate Publica. Ea ne-a declarat, ieri, ca a fost primul concurs de acest fel si considera ca examenul de la Constanta a fost o provocare. In plus, sustine ca s-a bucurat ca a putut sa verifice de ce este in stare. "Concursul a fost obositor si destul de stresant, dar mie mi-a placut. Eu agreez provocarile, mai ales cind cei care ne verifica sint niste persoane foarte severe. M-am simtit in siguranta in timpul concursului, pentru ca examinatorii mi-au inspirat senzatia ca nu vor face nici un fel de rabat de la corectitudine. M-am pregatit foarte serios pentru acest concurs si nu m-am simtit nedreptatita pentru ca era primul concurs de acest fel si cred ca m-am achitat bine. Cunosc foarte bine spitalul si cred ca totul va fi bine".
Dr. Mihaela Borcea conduce Spitalul Orasenesc Faurei din anul 1999, a facut in acest interval de timp tot felul de cursuri si cunoaste foarte bine unitatea pe care o va conduce si de acum incolo, in urma rezultatelor obtinute la concursul pentru ocuparea posturilor de manageri de la Constanta. "Emotiile au fost foarte mari, desi am concurat singura pentru acest post; intrebarile au vrut sa scoata in evidenta si personalitatea fiecarui concurent, pe linga celelalte probe sustinute. Cunosc foarte bine spitalul si acest lucru m-a ajutat foarte mult la acest examen, in special la proiectul de management si la interviu", sustine dr. Mihaela Borcea.