Mergi la conţinutul principal

Noii consilieri municipali au spus “da” desfiinţării parcării de la capătul străzii Plevnei

• pe mai mult de jumătate din suprafaţa ocupată în prezent de parcare urmează să fie construit un nou sediu pentru Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila • terenul fusese transferat din proprietatea municipalităţii în cea a Ministerului Public încă din vara anului trecut, de fostul CLM • actualul CLM a trebuit să voteze din nou, pentru că la votul precedent se strecurase o eroare de procedură • şi noii consilieri au votat “pentru” transferul de proprietate, astfel că soarta parcării pare a fi pecetluită

 

Soarta parcării de la capătul străzii Plevnei pare a fi pecetluită. Vineri, în noul Consiliu Local Municipal s-a reconfirmat votul dat de foştii consilieri care, în luna iulie a anului trecut, trecuseră mai bine de jumătate din suprafaţa parcării respective din proprietatea municipalităţii în proprietatea Ministerului Public. Reamintim că Ministerul Public a solicitat 940 metri pătraţi, dintr-un total de 1.400 mp, cât are parcarea, în vederea construirii unui nou sediu pentru Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. Foştii consilieri au aprobat schimbarea proprietăţii, în ciuda protestelor vehemente ale locatarilor blocurilor din zonă, care se plâng că nu vor mai avea unde să îşi ţină maşinile. Chiar şi în interiorul fostului CLM au existat voci care au spus că nu este normal să se desfiinţeze o parcare ce deserveşte nu doar blocuri de locuinţe ci şi câteva instituţii cu zeci de angajaţi, acolo aflându-se şi sediile “Electrica” Brăila şi Direcţiei Agricole Brăila. Astfel, trei consilieri locali din mandatul trecut, în frunte cu Simona Drăghincescu, au trimis o petiţie către Ministerul Public, ataşând şi o listă cu zeci de semnături din partea locatarilor blocului A9 de pe Str. Plevnei. Pe scurt, autorii petiţiei solicitau ca parcarea în cauză să fie lăsată în forma actuală, iar pentru un nou sediu al Parchetului să se găsească alte soluţii.

În şedinţa de vineri, 30 septembrie, problema transferului de proprietate a fost repusă pe tapet, iar noii consilieri au fost chemaţi să îşi exprime din nou votul în această problemă. De ce a fost nevoie de reluarea votului a explicat secretarul municipiului Brăila, Ion Drăgan. “Suntem astăzi în prezenţa acestui proiect de hotărâre pe un viciu de procedură care nu ne aparţine. Iniţial, solicitarea de transmitere a terenului a fost înaintată direct către Municipiul Brăila de către Ministerul Public prin reprezentanţii legali. Ulterior, la nivelul Guvernului României s-a considerat că această solicitare trebuie ratificată printr-un Memorandum adoptat în cadrul unei şedinţe de Guvern. Deci ceea ce facem noi acum, nu este să analizăm fondul problemei, pentru că acesta a fost deja analizat în decembrie 2015 şi ratificat prin votul CLM, ci doar să reluăm proiectul de hotărâre, pentru a răspunde acestei cerinţe de formă. Pentru a da o hotărâre ca urmare a Memorandumului aprobat în şedinţa de Guvern. La data iniţială, nu aveam Memorandumul, aveam doar solicitarea Ministerului Public. Acest lucru transpare şi din documentele care sunt ataşate la acest proiect de hotărâre”, a explicat secretarul Drăgan.

Proiectul a fost aprobat, cu 23 voturi “pentru”, 3 abţineri din partea consilierilor municipali PND - Gina Ilie, Adrian Traian şi Bogdan Botea şi un vot “împotrivă” din partea consilierului independent Lucian Căprariu.

De altfel, Lucian Căprariu chiar a luat poziţie şi verbal împotriva proiectului respectiv, aflat pe poziţia 25 a ordinii de zi. “Vorbim aici despre un teren care nu a fost retrocedat tocmai pe considerentul că aici este o parcare publică absolut necesară. Schimbăm principiile în funcţie de solicitant? De atunci, numărul maşinilor a crescut. Poate s-a dublat, triplat... Proiectul propus pe acest amplasament vine să crească densitatea de clădiri şi aşa ridicată. Este evident că va genera trafic suplimentar. Cetăţenii din zonă s-au exprimat deja împotriva schimbării destinaţiei acestui amplasament. Nu este acesta un răspuns suficient la o consultare publică ce nu a avut loc? Dragi colegi, pot înţelege votul politic, dar acum chiar nu este cazul şi vă îndemn să votaţi împotriva acestui proiect de hotărâre, de fapt, împotriva schimbării destinaţiei acestui amplasament. Propun ca ulterior să se instituie un grup de dialog Primărie - CLM - Ministerul Public - Societate Civilă, pentru găsirea soluţiei optime, pentru ca acest serviciu public atât de necesar să se desfăşoare în cât mai bune condiţii”, a spus Căprariu. Îndemnul acestuia nu a avut ecou, însă, în rândul celorlalţi consilieri, care, cu excepţia celor trei abţineri, au votat în favoarea proiectului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro