Mergi la conţinutul principal

Noi programe de formare profesională gratuite pentru şomeri

• AJOFM Brăila organizează cursuri pentru operator introducere, validare, prelucrare date şi inspector în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila anunţă că în perioada următoare se organizează noi programe de formare profesională pentru şomeri. Vorbim despre două cursuri, unul de operator introducere, validare şi prelucrare date şi unul de inspector în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă. Şomerii care doresc să se înscrie la primul program de formare profesională trebuie să aibă minim 10 clase, iar pentru cel de inspector pot opta cei care au absolvit cel puţin liceul (cu sau fără bacalaureat).

Potrivit agenţiei, cheltuielile vor fi suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecărei meserii. Pentru şomerii care vor efectua naveta pe perioada cursului se vor deconta abonamentele/biletele de transport.

Pentru a participa la aceste programe de formare profesională şomerii trebuie să se afle în evidenţa agenţiei, în urma înscrierii în baza de date aceştia urmând să beneficieze şi de alte măsuri oferite de instituţie, cum ar fi consilierea pentru obţinerea unui loc de muncă. Pentru înscrieri, brăilenii se vor prezenta la sediul AJOFM din B-dul Dorobanţilor nr. 603-605, parter, modulele 2 sau 3, cu următoarele documente: actul de identitate; actele de studii şi de calificare; carnetul de muncã sau alte acte care atestă, potrivit legii, existenţa unor raporturi de muncă ori de serviciu, în cazul persoanelor provenite din muncă;

adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.

În cazul neîncadrării în muncă, cererea în vederea medierii trebuie reînnoită la 6 luni.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la sediul  AJOFM Brăila, la Centrul de Formare Profesională al agenţiei din Str. Sergent Tătaru, nr. 2, corp B, etaj 3 (în curtea Liceului Teoretic “Mihail Sebastian”) sau la telefon 0239.613.034.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro