Mergi la conţinutul principal

Noi locatari la Zoo Brăila

• este vorba despre doi pui, de lamă și de bivol, care au venit pe lume în urmă cu câteva săptămâni, chiar în Grădina Zoologică Brăila • anul acesta se pregătesc mai multe schimbări aici, după cum promite noul director al parcului zoo

 

Grădina Zoologică din Brăila are locatari noi! Un pui de lamă și unul de bivol, ambii de doar 5-6 săptămâni, născuți, aici, în captivitate. Sunt bine, sănătoși, gata să fie admirați de vizitatori, pozați, chiar și botezați, de ce nu. Ei se alătură astfel lui Stelică, ursul de acum celebru datorită pasiunii sale pentru înghețata cu fructe, maimuței Cici, vestită pentru acrobațiile sale, dar și celorlalte frumoase specii, care locuiesc aici de atâta vreme.

Contactați și întrebați despre noile demersuri sau investiții pregătite pentru 2024, reprezentanții parcului ne-au transmis că au în plan să amenajeze un loc de joacă pentru copii, să aducă, din nou, ponei pentru plimbări în parcul zoo, așa cum era înainte de pandemie, și să aducă noi specii de animale, de la alte grădini din țară. ”Deocamdată n-am făcut nicio schimbare de când sunt eu aici. Dar avem planuri de investiții pentru Grădina Zoologică. În primul rând, vrem să facem un loc de joacă pentru copii, un părculeț. Și suntem în discuții să aducem alte specii de animale. Lupi cenușii, de exemplu, că întreabă lumea de ei. Da, demersurile sunt începute deja, dar așteptăm să treacă perioada rece. Avem în plan să aducem și alte specii, dar aștept să se concretizeze și după vă anunț. De asemenea, vrem să continuăm o activitate care s-a întrerupt în pandemie. Acele plimbări cu poneii pentru copii, în manejul din spate. Până la vară zic eu, când începem să avem un flux mai mare de vizitatori, o să pregătim și partea asta, să diversificăm. Mai ales că era o activitate foarte apreciată de copii”, ne-a spus noul responsabil al Parcului Zoo, Ionuț Pisică, directorul SC ECO SA.

Amintim că, în vara anului trecut, acest obiectiv a fost transferat spre administrare de la SC APT SA, la SC ECO SA. Locația este însă aceeași. Și, de vreți să-i treceți pragul, programul de vizitare este între orele 9.00 - 17.00. În ceea ce privește prețul unui bilet, de la 1 ianuarie a.c., vizitatorii plătesc 10 lei pentru adulți, 5 lei pentru copii și cine vine cu mașina personală mai scoate din buzunare încă 2 lei și pentru parcare.

Grădina Zoologică Brăila găzduiește în prezent în jur de 60 de specii de animale, exotice sau autohtone, în total aproximativ 200 de viețuitoare. Cele mai noi exemplare exotice au fost aduse aici în vara lui 2022, când familia Zoo s-a mărit cu doi lei, mascul și femelă atunci în vârstă de 5 ani, o tigroaică, un zebu, lame, alpaca, o vacă scoțiană, o maimuță, pecari și găini de mătase. Acestea au fost aduse de la mai multe parcuri ZOO din țară, precum Târgoviște, Pitești, Constanța și Călărași.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro