Mergi la conţinutul principal

Noi experiențe Erasmus+ la Liceul Tehnologic „Edmond Nicolau”, Brăila

În perioada 18-21 martie 2024, Liceul Tehnologic „Edmond Nicolau” Brăila a găzduit, în calitate de coordonator, prima mobilitate a proiectului Erasmus+ FROM OPPRESSION TO FREEDOM - REDISCOVERING EUROPE WITHOUR BORDERS, nr. ref. 2023-1-RO01-KA220-SCH-000150643. La activități au participat câte 3 profesori din cele 5 țări partenere ale proiectului: Slovacia, Polonia, Cehia, Bulgaria și Ungaria.

Proiectul presupune schimbul de experiență privind conștientizarea democrației prin comparație cu dictatura comunistă când au fost încălcate drepturile omului precum libertatea de exprimare, de educație etc.

A fost o săptămână plină cu activități în care partenerii proiectului au aflat informații despre: organizarea socială din perioada comunistă în România, sacrificiile din timpul Revoluției, dar au luat contact și cu actuala dezvoltare democratică a societății.  

Momentele importante din programul de lucru al participanților au constat în: realizarea unei expoziții cu obiecte din perioada comunismului;  vizionarea unor secvențe selectate din filmul „Cel mai iubit dintre pământeni”; organizarea un mini moment artistic relevant pentru obiectivele proiectului; realizarea de QR-uri pentru fiecare produs conceput; participarea la ore de curs de istorie și limba engleză, ale căror tematică a fost:  „România de la statul totalitar la statul de drept: Epoca lui Nicolae Ceauşescu”și  „History brings us together”. Lecțiile au fost coordonate de doamna profesor Bogoiu Camelia, respectiv doamnele profesor Florea Felicia și Radu Geanina; vizite efectuate în oraș și în împrejurimi, pentru familiarizarea partenerilor noștri cu oamenii și locurile.

Mobilitatea s-a finalizat cu înmânarea certificatelor de participare, a atins obiectivele și a condus la stabilirea unor relații de prietenie între partenerii proiectului, ce se vor consolida pe parcursul derulării următoarelor activități  în Polonia, Slovacia și Ungaria pe parcursul celor doi ani de proiect, 2023-2025.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro