Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noi directori de scoli

Ieri, s-au comunicat rezultatele finale ale concursurilor pentru posturile de directori din unitatile scolare. Inspectorul scolar responsabil cu managementul, prof. Victoria Negulescu, a apreciat ca directorii s-au prezentat destul de bine, chiar si cei care nu au reusit sa obtina cele 90 de puncte. "Concursul a fost destul de lejer pentru ca puncte s-au putut obtine din mai multe arii de interes: legislatie, curriculum, oferta manageriala. Acest lucru a oferit candidatilor multe oportunitati, dar si noua ne-a oferit sansa de a aprecia daca pregatirea candidatului este completa. Ca o concluzie as putea spune ca nu intotdeauna pregatirea in domeniul legislatiei a fost foarte buna. S-au prezentat foarte bine unii candidati care nu au mai fost directori si m-a bucurat mult acest lucru. Au ramas totusi multe posturi nesolicitate, ceea ce nu este bine pentru unitatile scolare in cauza. Se creeaza o situatie de provizorat care nu este benefica pentru scoala. Speram ca la sesiunile urmatoare se va inregistra o participare mai consistenta", a explicat inspectorul Victoria Negulescu.
Chiar daca au fost inscrisi candidati pentru anumite posturi, acestea au ramas neocupate din diverse motive. La Movila Miresii, unde a fost un candidat, acesta nu a fost admis, iar posturile de director adjunct solicitate de la Colegiul "Balcescu" si Scoala "Mihu Dragomir" au ramas tot neocupate. In prima situatie nu s-a putut organiza concursul pentru ca noul director nu obtinuse numirea ministrului Educatiei pe functie, iar conform metodologiei directorul trebuie sa faca parte din comisia de evaluare pentru postul de director adjunct. In cea de-a doua situatie, directorul scolii a avut o problema de sanatate, astfel incit concursurile pentru aceste doua posturi s-au aminat pentru data de 10 mai. O situatie speciala s-a inregistrat la Grupul Scolar "Oncescu" Ianca, unde au fost admisi ambii candidati: Ion Barbuceanu si Cocioaba Fanica, pentru postul de director adjunct. Dintre cei doi, va fi numit director cel ales de Consiliul de Administratie al grupului scolar.
In urma concursului au fost admisi pentru functiile de directori profesorii: Carmen Botea - Colegiul National "Nicolae Balcescu", Doinita Bunea - Liceul "Cerna", Gina Miron - Grupul Scolar "Ana Aslan", Stefania Scurtu - Scoala de Arte si Meserii, Valentina Duca - Scoala nr. 10, Anisia Gheorghe - Scoala nr. 21, Carmen Gusatu - Scoala "Aurel Vlaicu", Didina Tiganus - Scoala Chiscani, Alin Oprea - Scoala Vadeni, Olguta Gutino - Scoala Surdila Greci. Ca directori au fost admise si educatoarele: Rodica Munteanu - Gradinita nr. 7, Paula Stergarel - Gradinita nr. 47 si Mariana Spinu - Gradinita Ianca.
Ca directori adjuncti au fost admisi profesorii: Ciuca Rodica la Grupul Scolar Saligny", Simona Doroftei la Liceul "Iorga", Georgeta Rosca la Grupul Scolar "Sebastian", Anisoara Moise si Laura Musat la Grupul Scolar "Edmond Nicolau", Livica Bacanu la Scoala "Ion Creanga", Viorel Grosu la Scoala Mircea Voda si Cornelia Urse la Scoala din Tichilesti.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii