Mergi la conţinutul principal

Noi conditii pentru repartizarea de locuinte de tip ANL

Consiliul Local Municipal a aprobat, recent, criteriile pe baza carora se va face in acest an repartizarea locuintelor pentru tineri destinate inchirierii, construite prin programele Agentiei Nationale de Locuinte. Astfel, potrivit hotaririi CLM, pot avea acces la o locuinta construita prin ANL tinerii majori, dar care au sub 35 de ani la data depunerii cererii, "care pot primi repartitie in cel mult 12 luni de la implinirea acestei virste" si care mai indeplinesc urmatoarele conditii: * titularul cererii si ceilalti membri ai familiei sale nu au detinut si nu detin alta locuinta in proprietate si nu sint beneficiari ai vreunei locuinte cu chirie proprietate de stat, proprietate a unitatii administrativ-teritoriale sau a unitatii in care isi desfasoara activitatea in municipiu (restrictia nu se aplica in cazul in care este vorba despre o locuinta instrainata in urma unui partaj, locuinte preluate abuziv de stat, care fac obiectul unei retrocedari, au fost deja retrocedate, sau nu au fost retrocedate in natura, dar nici a celor care stau cu chirie intr-un camin de familisti sau nefamilisti) * titularul cererii isi desfasoara activitatea in municipiu, pe platforme industriale, puncte de lucru in judet ale unor unitati economice sau bugetare din municipiu. Repartizarea locuintelor se face in limita stocului disponibil, iar lista cu prioritati se stabileste anual. Solicitantii care nu pot beneficia de locuinta in anul respectiv pot primi repartitie si in anul urmator, dar tinindu-se cont de noua ordine de prioritati stabilita.
Criteriile de ierarhizare se stabilesc prin punctaj, avindu-se in vedere starea locativa, starea civila, starea de sanatate, vechimea cererii solicitantului, nivelul de studii si/sau pregatire, precum si de existenta unei situatii locative sau sociale deosebite. Astfel, spre exemplu, tinerii proveniti din case de ocrotire sociala care au implinit 18 ani beneficiaza de un bonus de 15 puncte, tinerii care au adoptat sau adopta copii, de 10 puncte, iar tinerii evacuati din casele nationalizate, 5 puncte. Pe de alta parte, solicitantii care au studii superioare beneficiaza de 15 puncte, iar numarul acestora scade pina la 5 , in cazul persoanelor fara studii si fara pregatire profesionala. Daca solicitantul sau cineva din familie sufera de o boala care presupune, potrivit legii, insotitor, sau o camera in plus, se mai adauga 2 puncte la dosar, si orice perioada de vechime a cererii atrage dupa sine o crestere a punctajului. In plus, daca titularul este casatorit are un punctaj mai mare decit daca este singur si orice copil din familie creste punctajul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro