Mergi la conţinutul principal

Noi atribuţii pentru Florentin Petre de la 1 ianuarie 2019

• antrenorul Daciei Unirea va fi şi manager sportiv şi se va ocupa şi de transferuri • aceasta a fost decizia luată de Consiliul Director în ultima şedinţă din 2018 • la finalul anului recent încheiat, jucătorii care au venit de la alte echipe din ţară şi strinătate şi-au reziliat contractele pe cale amiabilă

 

Anul recent încheiat a fost unul foarte greu pentru clubul de fotbal Dacia Unirea Brăila. Măcinată de mari probleme financiare, la finalul sezonului trecut, formaţia brăileană s-a salvat in extremis de la retrogradare apoi tot la limită s-a înscris în Liga a II-a.

Dar, între timp, nu s-a îmbunătăţit nimic în ceea ce priveşte finanţarea, astfel  că după 21 de etape, Dacia Unirea, cu doar 12 puncte acumulate, se află pe penultimul loc în acest eşalon, iar şansele de a rămâne în Liga a II-a par a fi doar de domeniul fanteziei. Clubul de fotbal din Brăila a intrat în insolvenţă pe 1 octombrie şi este la 10 puncte în spatele echipei Aerostar Bacău, prima formaţie aflată deasupra zonei “nisipurilor mişcătoare” ale retrogradării. Insolvenţa, ca ultimă soluţie pentru supravieţuire, este o măsură prin care şefii grupării fotbalistice de la Dunăre speră să obţină o perioadă de timp în care vor încerca să găsească investitori şi de a convinge autorităţile locale să sprijine financiar Dacia Unirea.

La finalul lui 2018, Consiliul Director a făcut o analiză a acestei perioade critice traversate de clubul de fotbal, a tras câteva concluzii şi a menţionat că de la 1 ianuarie 2019 Florentin Petre va fi şi manager sportiv. De asemenea, şefii Daciei Unirea au anunţat că majoritatea jucătorilor care au venit de la alte formaţii din ţară sau din străinătate au solicitat rezilierea amiabilă a contractelor şi toate cererile au fost aprobate.

 

Comunicatul Consiliului Director al Daciei Unirea la final de 2018

În prag de an nou, un an nou 2019 festiv pentru clubul nostru şi întreg fotbalul brăilean, dorim să facem câteva precizări:

1) Încheiem un an deosebit de greu, cu mari probleme financiare ce şi-au pus amprenta asupra activităţii clubului. Bugetul de venituri realizat în acest an s-a ridicat la aproximativ 900.000 lei, din care fonduri publice (proiect de finanţare  Primaria Brăila) circa 300.000 lei, iar restul din surse proprii – buget insuficient pentru un asemenea nivel de performanţă sportivă – ceea ce a condus la intrarea în insolvenţă a clubului la începutul lunii octombrie 2018, ca ultimă soluţie pentru supravieţuire.

2) În asemenea condiţii, performanţa sportivă a rămas în plan secund, echipa de seniori reuşind un adevărat miracol prin salvarea în vara lui 2018 de la retrogradare, respectiv parcurgerea a 21 etape din sezonul actual. A fost un efort fantastic, în condiţii extraordinare, al tuturor, cu mulţumirile noastre adresate în primul rând jucătorilor, antrenorilor, staff-ului tehnic şi administrativ, participanţi în campionatul trecut precum şi celor angrenaţi în turul campionatului 2018-2019.

3) La finalul acestui tur competiţional, marea majoritate a jucătorilor nelocalnici au solicitat rezilierea amiabilă a contractelor şi considerând că şi-au făcut datoria faţă de club, toate cererile au fost aprobate, cu promisiunea că în cazul neconcretizării unor angajamente mai bune se pot întoarce în cadrul clubului. Le mulţumim tuturor şi le urăm mult succes în activitatea viitoare!

 

Trecând la o analiză atentă a situaţiei actuale, în ultima şedinţă din 2018 a Consiliului Director, s-au stabilit urmatoarele:

1) Domnul Petre Florentin, căruia îi mulţumim pe această cale pentru implicare şi devotament, fiind un adevărat catalizator al activităţii în această perioadă, preia începând cu 01.01.2019 şi atribuţiile de Manager Sportiv, răspunzând în integralitate de politica de transferuri a clubului. Prin contactele şi discuţiile sale cu diverşi parteneri - deja începute, există promisiunea formării unui lot competitiv şi se va încerca salvarea echipei de la retrogradare la finalul acestui campionat.

2) În contextul apariţiei noilor reglementări juridice privind finanţarea sportului de performanţă de către autorităţile locale (Ordinul ministrului tineretului şi sportului nr.664 /12.09.2018) va continua dialogul constructiv cu autorităţile locale, cu speranţa că în acest nou an vor dispărea sincopele pentru o finanţare rezonabilă şi fluentă. De asemenea, plecăm cu speranţa că în acest an se vor face paşi concreţi pentru o îmbunătăţire a infrastructurii sportive locale, condiţie obligatorie şi urgentă pentru sportul de performanţă brailean.

3) Va continua promovarea unor talente locale de la echipele de juniori republicani ale clubului, acţiune deja începută în acest tur de antrenorul principal (exemple: Mihalcea Daniel, Robu Valentin – născuţi în 2002, Dutu Alexandru, Baluţă Rareş – 2003, alături de Chirilă Roberto  - 2002, Ciucureanu Costin – 2000, Coteţ Leonard – 1999).

4) La începutul lunii ianuarie 2019 va urma o nouă analiză a situaţiei la zi pentru a stabili, pe baza unor date concrete şi cu maximă responsabilitate, drumul şi paşii ce trebuiesc urmaţi.                                                               

Având în vedere împlinirea a 100 ani de existenţă în anul 2019, <suntem datori cu toţii> a continua tradiţia fotbalistică a Brăilei, chiar şi într-un eşalon sportiv inferior, dacă asta se va întampla. Tragedie ar fi desfiinţarea clubului şi nu retrogradarea sa sportivă. Pasiunea pentru fotbal există în continuare în Brăila, iar cei aproximativ 250 copii din centrul de copii si juniori ACS Dacia Unirea Brăila sunt dovadă în acest sens.

În prag de an nou, ne cerem scuze pentru toate neplăcerile create prin deciziile noastre, uneori foarte dureroase, dar având ca singur scop – <interesele clubului>, interese ce contravin câteodată intereselor individuale. Avem speranţa că, la un moment, în contextul legal şi sub jurisdicţia administratorului judiciar, vom reuşi să ne revanşăm faţă de toţi care au pus umărul, la propriu, pentru acest club.

Un sincer La Mulţi Ani! sportivilor, părinţilor, suporterilor, Asociaţiei Suporterilor Dacia Unirea Brăila, autorităţilor, colaboratorilor, partenerilor, tuturor celor care, întelegând corect situaţia de fapt şi dovedind caracter deosebit în aceste momente dificile, au ramas alături de fotbalul brăilean.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro