Mergi la conţinutul principal

Nistor a revenit oficial la şefia UNPR Brăila

• fostul deputat de Brăila Marioara Nistor şi-a reluat fotoliul de preşedinte al organizaţiei judeţe a UNPR, sâmbătă, în cadrul Conferinţei Judeţene • la eveniment a fost prezent şi actualul şef al partidului, Ion Răducanu, dar şi alţi reprezentanţi ai conducerii de la nivel naţional • Nistor nu a avut contracandidat şi a fost aleasă în unanimitate, cu 231 de voturi “pentru” din partea delegaţilor prezenţi • deşi nu a participat la conferinţă, la Brăila a venit cu această ocazie şi preşedintele fondator al UNPR, Gabriel Oprea

 

Marioara Nistor (vicepreşedinte UNPR la nivel naţional) a fost aleasă, în acest weekend, preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila. Mai exact, unioniştii brăileni au organizat o Conferinţă Judeţeană pentru a-şi stabili noul Birou Politic pentru viitorii patru ani. Evenimentul a avut loc sâmbătă dimineaţă, la Regal Events Ballroom, şi, pe lângă delegaţii brăileni, au participat şi câţiva invitaţi de la nivel naţional: actualul preşedinte al UNPR Ion Răducanu, vicepreşedinţii Luminiţa Adam, Neagu Murgu, Eugen Chebac, secretarul general Nuţu Fonta şi secretarul general adjunct Alin Berbecaru. De asemenea, trebuie punctat că, deşi a evitat complet  întâlnirile cu presa, potrivit lui Răducanu, tot cu această ocaizie, la Brăila a fost prezent şi preşedintele fondator al UNPR, ex-ministru al Apărării, Gabriel Oprea.

Revenind, Nistor a fost aleasă în unanimitate, cu 231 voturi “pentru”, din partea delegaţilor prezenţi, odată cu noul Birou Politic Permanent al organizaţiei. Trebuie punctat că la eveniment au fost convocaţi 250 de membri, însă nu au venit decât 231. Totodată, prim-vicepreşedinte al UNPR Brăila a fost ales fostul consilier judeţean Emilian Dumitriu. Printre cei 13 vicepreşedinţi ai organizaţiei brăilene se numără şi fostul primar al comunei Chiscani, Ion Crăciun, dar şi fostul preşedinte interimar al organizaţiei, Ilie Demonstin. Precizăm că nu au existat contracandidaţi pe vreuna dintre poziţiile de conducere.

 

Nistor se pregăteşte să refacă organizaţia UNPR Brăila

După alegeri, câţiva dintre liderii UNPR, alături de Marioara Nistor au susţinut o conferinţă de presă în care au prezentat situaţia juridică a partidului după renunţarea la fuziunea cu PMP. Aceştia au punctat că au în prezent 3 procese pe rol pe această speţă la Curtea de Apel şi Tribunalul Bucureşti, făcând precizarea că speră ca anul viitor să reuşească anularea completă a fuziunii. La rândul său, Marioara Nistor a precizat câteva dintre planurile sale pentru viitorul organizaţiei UNPR Brăila.

“Evenimentul de astăzi (n.r. - sâmbătă) este unul special. Proiectul politic UNPR din care eu am făcut parte a renăscut. Dar vă spun sincer că eu nu l-am abandonat vreodată. Totodată, astăzi (n.r. - sâmbătă), în mod oficial, organizaţia UNPR Brăila a renăscut. Mă bucur că am avut lângă mine mulţi oameni care au pus umărul la activitatea partidului, mulţi oameni dragi şi, în acelaşi timp, prieteni, care m-au susţinut necontenit. (...) În perioada imediat următoare vom trece la acţiuni publice, vom ieşi pe străzi, ne vom întâlni cu cetăţenii, cu locuitorii Brăilei şi le vom afla toate problemele. Vom încerca să găsim şi soluţii. Cei care sunt astăzi în politica brăileană nu dau doi bani pe cetăţeni, pe interesul cetăţeanului. Ca să asigurăm oamenilor un trai mai bun ar trebui să ne implicăm, la fel şi toţi cei care sunt acum la guvernare. A trecut un an deja de la alegerile locale şi nu se vede nicio îmbunătăţire atât în municipiu cât şi din judeţ”, a declarat Nistor.

La rândul său, Ion Răducanu a afirmat că ţinta UNPR-iştilor la nivel naţional este să îşi refacă organizaţiile din toată ţara. De asemenea, Răducanu a mai precizat că la Alegerile Prezidenţiale, UNPR va susţine un candidat al altui partid, însă nu va mai face alianţe sau fuziuni niciodată. Mai mult, unionistul a afirmat că la alegerile locale din 2019 partidul va avea liste proprii.

“Noi suntem în perioada desfăşurării conferinţelor judeţene în toată ţara. E prima conferinţă organizată aici. În patru luni de zile, în aşa fel încât să organizăm 10 - 12 conferinţe pe lună, vom reface toate organizaţiile cu Birouri Politice Permanente Judeţene, alese statutar. Pentru că suntem la patru ani distanţă de la alegerile celelalte, deci discutăm de conferinţe ordinare. Se aleg organele de conducere. Sigur că această semnare a protocolului cu PMP ne-a dat înapoi. 80% din activul de partid s-a trezit la realitate în luna octombrie, când am văzut că ceea ce am negociat cu cei din conducerea PMP nu se respectă. În frunte cu mine, am plecat de pe toate listele. Sigur că am fost cu Valeriu Steriu când s-a negociat cu PMP-ul, dar una am discutat atunci şi alta s-a întâmplat”, a afirmat Răducanu.

Totodată, sursa citată a ţinut să îşi manifeste susţinerea pentru Gabriel Oprea în cazul deja celebru legat de poliţistul motociclist care a decedat în timp ce se afla în fruntea coloanei oficiale a fostului ministru al Apărării.

“Vă confirm, domnul Oprea este fizic aici la Brăila. Probabil că va fi aici în partea a doua a evenimentului la întâlnirea cu membrii de partid. Pentru că vom socializa cu oamenii. E preşedintele nostru şi va fi în continuare. Sigur că va rămâne preşedinte fondator! Acum organizaţia şi-a ales conducerea pe patru ani de zile, e înscrisă în registrul partidelor, dar noi vom lucra împreună cu preşedintele fondator”, a dat asigurări Răducanu.

Potrivit vicepreşedintelui la nivel naţional al UNPR, Luminiţa Adam, în prezent partidul are trei procese pe rol legate într-un fel sau altul de fuziunea cu PMP, pe care speră să le câştige undeva anul viitor. Unul este la Curtea de Apel cu primul termen de judecată pe 8 decembrie, altul la Tribunalul Bucureşti, însă într-o etapă preliminară, fără termen fixat, şi al treilea legat de anularea conferinţei la care s-a stabilit protocolul cu PMP - având termenul următor pe 6 decembrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro