Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Niste lasi!

"Mai poate sa sustina cineva ca Deca nu-si merita pozitia?!?!
Ma intreb cum de ce nu s-a gasit in toata cladirea aceea a Administratiei Financiare inca un ins care sa candideze?? Sinteti niste fricosi, domnilor. Sa va fie Deca stapin, pe veci!!" Asa suna un comentariu pe site-ul ziarului nostru cu privire la faptul ca Ilie Deca a redevenit director plin al Finantelor brailene, candidind singur la acest post. Cititorul nostru are perfecta dreptate. Categoric, Ilie Deca isi merita pozitia. La fel ca toti cei care "calaresc" anumite institutii, terorizindu-si subalternii care se lasa incalecati, indura umilinte si inchid ochii la abuzuri de teama ca-si vor pierde posturile. Desi in ziua de azi NIMENI nu poate fi dat afara fara un motiv temeinic, indiferent ca lucreaza in sistemul de stat sau in cel privat. Ilie Deca este un exemplu in acest sens. El si-a revendicat postul in Justitie cu toate ca singur si-a dat demisia. A pierdut la Curtea Suprema de Justitie, dar intre timp a fost schimbat si ministrul de Finante, si Ilie Deca si-a facut din nou loc. Este de vina el ca actualul ministru de Finante este mai "intelegator"? Nicidecum. Nici macar ministrul Sebastian Vladescu nu este atit de vinovat. In fond, ce-i pasa lui de Braila? De Braila, in schimb, ar fi trebuit sa le pese parlamentarilor PNL si PD. Daca democratul Horia Vasioiu n-a facut sau n-a putut face nimic, Ministerul de Finante apartinind PNL, senatorul liberal Dan Sabau si colegul sau, deputatul Gabriel Sandu, puteau categoric sa se implice in acest caz. Sa nu uitam ca votul lui Dan Sabau valoreaza mult in Senat si pe acest considerent senatorul a avut grija sa-si posteze apropiatii in diverse functii in Braila. Sa nu uitam ca Dan Sabau, cind si-a pus in minte sa schimbe pe cineva din functie, a reusit pina la urma. Un exemplu concludent in acest sens este schimbarea conducerii Spitalului Judetean. La Directia de Finante si Garda Financiara, doua institutii extrem de importante pentru "sanatatea" economica a comunitatii brailene de afaceri, chirurgul Dan Sabau s-a ferit sa taie cu bisturiul. A umblat numai cu manusi si s-a ascuns dupa deget. Asadar, parlamentarii Puterii au uitat ca brailenii au votat cu Alianta D.A. pentru ca au vrut schimbare si ruperea increngaturilor care guverneaza Braila de ani de zile.
Revenind la Ilie Deca, are el vreo vina ca Politia l-a scos basma curata in toate cazurile semnalate de presa? Are el vreo vina ca nici macar un singur agent economic n-a avut curajul sa denunte public abuzurile care guverneaza controalele directionate de la Fisc? Toata lumea susoteste pe la colturi, trimite anonime si asteapta ca altii sa faca dreptate. De ce atita frica, nu inteleg! Cita vreme esti un contribuabil corect, de ce sa-ti fie frica de Fisc? Cita vreme esti un angajat model, de ce sa-ti fie frica sa demasti abuzurile unui sef, indiferent cum s-ar numi el? Cita vreme esti un bun profesionist, de ce sa-ti fie frica sa candidezi impotriva unuia ca Ilie Deca?
Cita vreme aceste intrebari ramin fara raspuns, nu pot decit sa inchei cu "urarea" cititorului nostru: Sa va fie Deca stapin pe veci!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii