Mergi la conţinutul principal

Niciun leu de la Guvern pentru copiii cu dizabilități! Părinții protestează, vineri, în fața Prefecturii

* plata serviciilor sociale pe linie de dizabilitate și copii din orfelinate a fost transferată în sarcina primăriilor, iar specialiștii susțin că autoritățile locale nu ar avea fonduri suficiente pentru acest lucru * această măsură scoate părinții copiilor cu dizabilități în stradă

 

 

O nouă măsură a Guvernului Dăncilă a înfuriat la culme părinții copiilor cu dizabilități. Vineri, aceștia vor protesta în fața Prefecturii Brăila, începând cu ora 10.00, după ce proiectul de buget pentru 2019 nu prevede nici măcar un leu pentru indemnizații, iar plata serviciilor sociale pe linie de dizabilitate și copii din orfelinate a picat în sarcina autorităților locale. Potrivit presei centrale, primăriile nu ar avea fonduri suficiente, ceea ce va duce la întârzieri în plata indemnizațiilor.

„În proiectul de buget, cheltuielilor pentru salariile asistenților personali, indemnizațiile pentru creștere a copilului cu dizabilități, serviciile de protecția copilului și centrele pentru adulți cu dizabilități le este alocat BUGET ZERO, fiind lăsate pe seama autorităților locale. Proiectul de buget, în forma sa actuală, lasă copiii și adulții cu dizabilități și familiile lor fără garanții și în riscul de a nu mai avea acoperite nevoile de supraviețuire”, se arată într-un document emis de Maria Mădălina Turza, președintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități și, în același timp, mama unei fetițe cu dizabilități.

Protestul de la Brăila se va desfășura sub sloganul „Nu negociem viața copiilor noștri și a adulților cu dizabilități”, simultan cu cele din orașele București, Alba, Bihor, Botoșani, Constanța, Cluj, Hunedoara, Prahova, Gorj, Bacău, Vaslui, Dâmbovița, Sibiu, Dolj, Ialomița, Covasna, Timișoara și Buzău.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro