Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nici un post nu se ocupa fara testare promovata cu minim nota 5

In urma etapelor succesive de ocupare a posturilor din sistemul de invatamint, care au inceput cu repartizarea cadrelor didactice care au sustinut examenul de titularizare, inainte de inceperea anului scolar mai ramasesera 147 de posturi. Pentru acestea s-a mai dat o testare, in urma careia nu s-au putut ocupa 64 de posturi, pentru ca nu au fost cadre didactice suficiente cu note peste cinci la concursuri sau testari. Desi aflat intr-o situatie dificila, anul scolar a inceput si in unele scoli nu sint acoperite toate orele, Ministerul Educatiei nu a vrut sa accepte in sistem persoane care nu au fost in stare sa obtina macar un cinci la concursuri sau testari. Ca urmare, astazi, de la 16.00, la Inspectoratul Scolar vor fi afisate posturile vacante, iar cei interesati vor putea sa-si depuna dosarul, daca acesta nu este deja depus la ISJ, si sa participe la concursul care se va organiza astazi. Inspectorul de personal, Aristica Balaban, a spus ca orice post trebuie ocupat, indiferent la ce scoala este, printr-o forma de testare care trebuie promovata cu minim cinci. Persoane interesate deja au inceput sa apara inca de ieri, astfel ca este posibil ca, in sfirsit, aceste posturi sa se ocupe.
Posturile libere sint in localitati in care se ajunge foarte greu, unde nu se poate face naveta zilnic: Tacau, Agaua, Gradistea, Magureni, Zavoaia, Ciineni sau Frecatei.
Cele mai multe posturi ramase sint la disciplinele: instruire practica, limbi straine, fizica-chimie, limba si literatura romana.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii