Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nici un focar nu va iesi din carantina pina la Craciun

Comandamentul Antiepizootic Judetean, condus de prefectul judetului, Nicolae Mitroi a anuntat, ieri, ca restrictiile privind circulatia persoanelor in zona de protectie impotriva gripei aviare se mentin de Craciun, pentru ca nici una din localitatile confirmate ca focar nu indeplineste conditiile de iesire din carantina. Daca saptamina trecuta exista posibilitatea ca la Scarlatesti restrictiile sa se ridice, ieri, decizia finala a fost nu. Motivul, puii santinela adusi de la Suceava, pentru a fi introdusi in gospodariile in care a fost depistat virusul H5N1, nu aveau buletine de analiza care sa ateste ca sint sanatosi. "Puii veniti tocmai de la Suceava pentru a fi introdusi la Scarlatesti nu fusesera vaccinati, nu aveau probe facute, asa ca nu ne-am permis sa riscam. In aceste conditii, restrictiile se mentin in toate cele 7 focare, inclusiv masurile de interzicere a circulatiei persoanelor", a declarat prefectul Mitroi.
Cu alte cuvinte, de Craciun, in localitatile in care a fost depistat virusul H5, respectiv: Scarlatesti, Bumbacari, Dudescu, Ciocile, Zavoaia,Tataru si Chichinetu, este interzisa circulatia persoanelor precum si a animalelor vii, a produselor de origine animala si vegetala, a vehiculelor, uneltelor si a oricaror obiecte care ar putea fi contaminate. Intrarea si iesirea persoanelor in focar poate fi
aprobata numai in situatii exceptionale, in conditii speciale de dezinfectie sub stricta supraveghere sanitar veterinara. Aprovizionarea localitatilor aflate in carantina se va face tot numai prin transbordare. Pina la ridicarea masurilor de carantina, sint interzise toate activitatile si manifestarile obstesti care ar putea contribui la difuzarea epizootiei.
In zona de supraveghere sanitar veterinara, restrictiile se refera
doar la interzicerea miscarii porcilor si a pasarilor vii, precum si a
produselor provenite de la acestea. "Nu se impun restrictii privind
circulatia persoanelor", a precizat Liliana Stefanu, director executiv
al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Braila.
Zona de supraveghere cuprinde localitatile: Liscoteanca, Bordei
Verde, Insuratei, Baraganu, Ionesti, Batogu, Ciresu, Vultureni, Ulmu,
Mohreanu, Jugureanu, Pribeagu, Florica, Coltea, Rosiori, Chioibasesti, Odaieni si Dudesti.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii