Mergi la conţinutul principal

Nici nu s-a uscat bine asfaltul pe Griviţei şi vor să-l spargă

La nici trei luni de când s-a finalizat modernizarea străzii Griviţei, Primăria a primit deja cereri pentru permisiunea de a sparge asfaltul, în vederea executării unor lucrări de infrastructură. După cum a anunţat primarul Aurel Simionescu, în cadrul unei conferinţe de presă, solicitările au venit din partea societăţilor "Distrigaz" şi "Electrica". Astfel, "Distrigaz" ar vrea să efectueze săpături pe Str. Griviţei, de la intersecţia cu Calea Călăraşilor până la intersecţia cu Str. Primăverii, în vederea executării unor lucrări de modernizare a reţelei de alimentare cu gaze. "Electrica" vizează zona intersecţiei dintre Griviţei şi Str. Şcolilor, unde trebuie înlocuit un cablu ce prezintă anumite deficienţe. "Deocamdată nu am acordat niciun aviz. Pe perioada derulării lucrărilor de reabilitare a străzii Griviţei a fost notificată toată lumea, şi riveranii şi societăţile care au în administrare reţele de infrastructură, să efectueze intervenţii, acolo unde consideră că este necesar, deoarece, după terminarea asfaltării nu se vor mai putea face săpături pe o perioadă de cinci ani.

Acum avem surpriza să primim cereri pentru avizarea unor lucrări ce presupune spargerea asfaltului abia turnat. Nu vom elibera astfel de avize decât în cazul unor urgenţe ce necesită intervenţii imediate. Dintre cele două solicitări primite, de la «Distrigaz» şi «Electrica», am înţeles că la «Electrica» ar fi chiar necesară o intervenţie asupra acelui cablu. Le vom da aprobare să sape, dar cu condiţia ca lucrarea să nu dureze mai mult de 24 de ore, timp în care să fie refăcut şi asfaltul în forma iniţială. În ceea ce priveşte cererea «Distrigazului», aceasta mai poate aştepta, fiindcă nu este vorba despre o urgenţă ci despre o investiţie prinsă în bugetul pe anul acesta, investiţie care poate fi mutată în altă zonă, având în vedere că li s-a pus în vedere că pe Griviţei nu se mai poate interveni timp de cinci ani de la finalizarea lucrărilor de reabilitare", a precizat primarul Aurel Simionescu.

Beneficiile investiţiei

Reamintim că strada Griviţei a beneficiat de un amplu program de modernizare, graţie unei investiţii de 13,3 milioane de lei noi, dintre care 13,03 milioane provin din fonduri europene nerambursabile acordate prin Programul Operaţional Regional, iar 266 mii lei reprezintă contribuţia bugetului local. Lucrările au fost executate de firma "Tehnologica Radion" SRL Bucureşti. Şantierul a fost deschis pe 20 martie 2010, iar execuţia s-a terminat pe 14 octombrie 2011, cu o lună şi jumătate întârziere faţă de graficul iniţial. Proiectul a inclus refacerea infrastructurii, prin înlocuirea conductelor de apă şi canalizare şi racordarea individuală la reţeaua stradală a tuturor proprietăţilor existente pe strada în cauză, precum şi refacerea părţii carosabile şi a trotuarelor.

"Refacerea acestei artere are deja rezultate care pot fi cuantificate pe teren. În primul rând, traficul auto şi pietonal a fost fluidizat şi se poate desfăşura în condiţii de siguranţă şi confort. Pentru traficul auto greu, principalul beneficiu este acela al unei mobilităţi crescute. De partea cealaltă, a autorităţilor, investiţia degrevează bugetul local de o serie de cheltuieli de reparaţii şi întreţinere, care ar fi trebuit să fie realizate în timp, dacă artera respectivă nu ar fi fost modernizată. Pe termen lung, se preconizează o creştere a valorii de piaţă a imobilelelor din zonă şi un interes în creştere al agenţilor economici pentru a-şi desfăşura activitatea de-a lungul acestei străzi", se arată într-un material de prezentare întocmit cu ocazia finalizării oficiale a proiectului de reabilitare a Str. Griviţei.

În ceea ce priveşte calitatea lucrărilor executate de "Tehnologica Radion", primarul Simionescu a precizat că Primăria are la dispoziţie o garanţie echivalentă cu 5% din valoarea proiectului. "Timp de zece ani de acum încolo, dacă apar probleme, «Tehnologica Radion» are obligaţia de a le remedia. Dacă refuză să intervină, le vom face noi, cu banii opriţi ca garanţie", a precizat primarul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro